SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump ile Cumhuriyetçi senatörler arasında Türkiye tartışması

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trump ile Cumhuriyetçi senatörler arasında Türkiye tartışması

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhuriyetçi senatörler arasında dün Beyaz Saray'da yapılan toplantıda, Trump'ın senatörlere "Türkiye'ye yaptırım uygulamak istemediğini" söylediği iddia edildi.

Görüşmede, Cumhuriyetçi senatörlerin Türkiye'ye yaptırımların uygulanmasını talep ettikleri, buna mukabil Trump'ın yaptırımlardan ziyade Türkiye ile nasıl müzakere edilmesini savunduğu belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray'da Türkiye'ye yönelik olası yaptırımları tartışmak için Cumhuriyetçi 45 senatörle bir araya geldi. Kapalı kapılar ardından gerçekleşen Türkiye toplantısının detaylarını Washington Post yazdı.

Gazetede yer alan habere göre, başını Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı James E. Risch'in çektiği senatörler Trump'tan Türkiye'ye yönelik yaptırımları ertelememesini istedi ve bunun NATO'nun güvenliğini tehlikeye atacağını savundu.

Haberde; Trump'ın ise sert yaptırımlar yerine, Türkiye ile müzakere etme seçeneğini savunduğu ve bunun da Risch ile Trump arasında 'çetin bir tartışmaya' neden olduğu belirtildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Risch'in sözcüsü, "Odadaki herkes birçok seçenek olduğunu biliyordu. Konunun her yönünde güçlü ve ateşli bir tartışma vardı" ifadelerini kullandı.

DEMOKRATLARDAN YAPTIRIM MEKTUBU

Türkiye'nin S-400'ler konusunda defalarca uyarıldığının belirtildiği mektupta, "Türkiye'ye yasaya uygun bir şekilde yaptırım uygulanması konusunda Dışişleri Bakanı Pompeo ve birçok Cumhuriyetçi senatöre katılıyoruz. ABD'nin kararlı bir adım atmaması durumunda, NATO'daki pozisyonumuz ve Rusya üzerindeki yaptırım rejimimiz zarar görecek" ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.