SON DAKİKA
Hava Durumu

Tunceli'de hain PKK tuzağı: İki küçük çocuk yaşamını yitirdi

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2019 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tunceli'de hain PKK tuzağı: İki küçük çocuk yaşamını yitirdi

Bölücü terör örgütü PKK sivilleri hedef almayı sürdürüyor.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde iki çocuk PKK'nın tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti.

8 yaşındaki Ayaz Güloğlu ve kız kardeşi Nupelda Güloğlu hayvan otlatırken, PKK militanlarının tuzakladığı belirtilen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Küçük Ayaz'ın olay yerinde, yaralanan kız kardeşi Nupelda'nın ise askeri helikopterle sevk edildiği Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybettiği açıklandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada "Ovacık-Bilgeç Köyü Çakılyayla Mezrasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca araziye önceden yerleştirildiği değerlendirilen patlayıcıya basan çocuklarımızdan 8 yaşındaki erkek çocuğumuz Ayaz Güloğlu olay yerinde vefat etmiş;4 yaşındaki kız çocuğumuz Nupelda Güloğlu ise ağır yaralanmıştır." denildi.

"DEVLET GEREKLİ CEVABI VERECEK"

Açıklamada "Kız Evladımız Jandarmamıza ait helikopter ile olay yerinden alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmiş,burada yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir." ifadeleri yer aldı.

Tunceli Valisi Tuncay Soney, "Şehit olan 2 çocuk kardeşin annesinin ve babasının acısını kim dindirecek ? Bu saldırıyı gerçekleştiren hain teröristlere devlet gerekli cevabı en kısa sürede verecektir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.