SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk atletizmcileri, İtalya'daki Üniversite Oyunları'nda mücadele ediyor

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk atletizmcileri, İtalya'daki Üniversite Oyunları'nda mücadele ediyor

Türkiye, İtalya'nın Napoli kentindeki 30. Üniversite Oyunları'nda, atletizm kategorisinde Özkan Baltacı'nın altın madalyasından sonra bir gümüş, bir de bronz madalya elde etti. 

Yarışmaların sürdüğü Napoli'de, Türk atletlerden Alperen Acet yüksek atlamada ikinci, Eda Tuğsuz da cirit atmada üçüncü oldu. Can Özüpek ise üç adımda kıl payı bir farkla madalyadan oldu.

YÜKSEK ATLAMADA İLK MADALYA! 

Erkekler yüksek atlamada yarışan Türkiye rekortmeni ve Avrupa beşincisi milli atlet Alperen Acet, 2.24'lük derecesiyle ikinci sırayı aldı. Yarışmada 2.30 ile birinci olan Bulgar Tihomir Ivanov'un arkasından ikinciliği elde eden Acet, oyunlar tarihinde yüksek atlama branşında Türkiye'ye madalya getiren ilk atlet olarak tarihe geçti.

KADINLARDA CİRİT KATEGORİSİNDE BRONZ MADALYA

Cirit atma kadınlarda finalde yarışan Eda Tuğsuz ise mücadeleden bronz madalya ile ayrıldı. Eda, 59.75 ile başladığı yarışmada sonraki haklarında bu dereceyi geliştiremeyince ilk sıradaki yerini kaybetti. 
Litvanyalı Liveta Jasuinate'nin 60.36 ile kazandığı yarışmada Japon Haruka Kitaguchi 60.15 ile ikinci, Tuğsuz da 59.75 ile üçüncü oldu.

KIL PAYI FARKLA MADALYADAN OLDU

Erkekler üç adım finalinde ise Can Özüpek, çok şanssız bir yarışma sonunda madalyadan oldu. Yarışmada son haklara gelindiğinde 16.38 ile ikinci sırada bulunan Can, sıralamada arkasında yer alan iki Brezilyalı atletin peş peşe 16.57 atlamasıyla bir anda 4. sıraya düştü. Yarışmadaki son hakkında kendi derecesini geliştiren Can, 16.56 atlayınca, sadece bir santimle madalyadan oldu.  

ŞAMPİYON AZERBAYCANLI ATLET OLDU

Yarışmanın şampiyonu 16.89 ile müsabakayı tamamlayan Azerbaycanlı Nazım Babayev oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.