SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Keneşinden Bişkek'te önemli kararlar: Hazar koridoru ve İstanbul-Oş seferleri

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Türk Konseyi Ulaştırma Bakanları 4. Toplantısı gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2019 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Keneşinden Bişkek'te önemli kararlar: Hazar koridoru ve İstanbul-Oş seferleri

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Türk Konseyi Ulaştırma Bakanları 4. Toplantısı gerçekleşti.

Türk Keneşi Ulaştırma Bakanları 4. Toplantısına, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Kırgızistan Ulaştırma ve Yol Bakanı Canat Beyşenov, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakan Yardımcısı Berik Kamaliyev, Azerbaycan Ulaştırma, Haberleşme ve Yüksek Teknolojileri Bakanlığı Ulaştırma Düzenleme Dairesi Başkanı, Macaristan Ulaştırma Politikasından Sorumlu İnovasyon ve Teknoloji Bakanlığı Devlet Sekreteri katıldı.

http://qha.com.tr/haberler/turk-dunyasi-ni-os-sehrinde-bulusturacagiz/22991/ HAZAR-TRANS KORİDORUNUN GELİŞİMİ

Toplantıda, Türk Keneşi'nin ulaştırma birimlerinin tüm temsilcileri, Hazar-Trans koridorunun gelişimine ilişkin müzakerelerde bulundu.

Ayrıca, taraflarca alınan ulaşım ve transit işlemlerini (karayolu, demiryolu, deniz) kolaylaştırmak için gerekli önlemlerin yanı sıra, üye ülkeler arasındaki tarife politikalarını ve idari prosedürleri basitleştirmek için gerekli tedbirleri ele alındı.

Çok taraflı iş birliğinin teşvik edilmesi için potansiyel mekanizma ve Trans-Hazar koridorunun geliştirilmesi için fırsatların yanı sıra üye devletler tarafından alınacak gerekli ve acil önlemlerin belirlenmesine ilişkin bir tartışma da yapıldı.

http://qha.com.tr/haberler/turk-dunyasi-kultur-baskenti-os-ta-gorkemli-karsilama-toreni/22221/ OŞ-İSTANBUL HAVA YOLU TARİFESİ

Öte yandan, Türk Keneşinde Türkiye ve Kırgızistan'dan gelen yetkililer, Oş-İstanbul uçuşunun açılışı görüşüldü ve taraflar bu konuda anlaştı.

Ayrıca, Kırgızistan Ulaştırma Bakanı Canat Beyşenov, Azerbaycan ile kara yolu taşımacılığı için izin verilen bir sistem bulunduğunu ve bunun da göz önünde bulundurularak, tüm Hazar koridorunun gelişimine katkıda bulunacak olan kara yolu taşımacılığı için izin formu sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.