SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk SİHA Aksungur, tam yüklü mühimmatla 1 günden fazla uçtu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından tasarlanan ve üretilen insansız hava aracı (İHA) Aksungur, ilk kez tam mühimmat kapasitesiyle 20 bin fit irtifada 1 günden fazla uçtu.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2020 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2020 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk SİHA Aksungur, tam yüklü mühimmatla 1 günden fazla uçtu


Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından tasarlanan ve üretilen silahlı insansız hava aracı (SİHA) Aksungur, ilk kez tam mühimmat kapasitesiyle 20 bin fit irtifada 1 günden fazla uçtu.



TUSAŞ'ın geliştirdiği Aksungur, 12 MAM-L ile 28 saat uçuş gerçekleştirdi. Daha önce 49 saat havada kalan Aksungur'un tam kapasite doluluk oranı ile 28 saat uçması heyecan yarattı. Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan TUSAŞ, "Ülkemizin yerli ve milli ürünü Aksungur ilk kez 12 adet MAM-L ile tam mühimmatlı olarak 20.000 feet irtifasında 28 saat uçtu." diye kaydedildi. Ayrıca Aksungur'a yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiği bildirildi.





HER TÜRLÜ HAVA KOŞULUNDA ÇALIŞIYOR

750 kilogram yüksek faydalı yük taşıma kapasitesiyle gece/gündüz her türlü hava koşullarında istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevlerini gerçekleştirebilen Aksungur, ROKETSAN tarafından geliştirilen 12 adet MAM-L mühimmatıyla 28 saat uçuş gerçekleştirdi. Mühimmat doldurma işleminde Aksungur'un 6 istasyonunun tamamı dolduruldu.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.