SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Cumhuriyeti Kırgızistan ordusuna askeri destek verdi

Türkiye Cumhuriyeti Kırgızistan ordusuna askeri destek verdi

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2022 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2022 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye Cumhuriyeti Kırgızistan ordusuna askeri destek verdi

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı, Kırgızistan Silahlı Kuvvetlerine askeri teçhizatı teslim etti. Kırgızistan Savunma Bakanlığı Basın Servisi, Türk tarafının transfer ettiği askeri ürünler arasında özel teçhizat, araçlar ve diğer teçhizat yer aldığını duyurdu. Kırgızistan Savunma Bakan Birinci Yardımcısı Taalaibek Usubaliev, “Kardeş Türkiye’ye minnettarız. Türkiye Milli Savunma Bakanlığınca gelen özel teçhizat ve araçlar çatışmanın olduğu sınır bölgesine yerleştirilecek.” dedi.

Dünyanın diğer ülkeleri gibi Kırgızistan da Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) ülkeye ulaşmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti, bu kez kardeş Kırgızistan ordusuna askeri teçhizat ve askeri araçlar teslim etti. Askeri teçhizatın kabul ve transfer töreni, 18 Şubat 2022 tarihinde, Kırgız Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Ulusal Muhafızlarının 10126 askeri biriminin topraklarında gerçekleşti.

TÜRKİYE'DEN GELEN ASKERİ TEÇHİZAT ÇATIŞMA BÖLGESİNE GÖNDERİLECEK

Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen askeri teçhizat ve araçların teslim alma töreninde Kırgızistan Savunma Bakan Birinci Yardımcısı Taalaybek Usubaliyev, “Kardeş Türk halkına ve Milli Savunma Bakanlığına teşekkür ederim. Ülkeler arasındaki askeri alan gün geçtikçe pekişiyor. Türkiye’den gelen askeri teçhizatların bir kısmı Başkent Bişkek’te diğer kısımları çatışmanın bulunduğu Batken bölgesine yerleştirilecek.” ifadesini kullandı.

Ayrıca törene, Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Kırgız Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Ulusal Muhafız Komutanlığı personelleri askerler ve basın temsilcileri katıldı. Kırgızistan’ın Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 silahsız insansız hava araçları (SİHA) ülkeye ulaştı. Bayraktar TB2, Kırgızistan’ın Tacikistan ile sınır hattındaki Batken’e yerleştirildi.

SINIR BÖLGESİ BATKEN’DE BAYRAKTAR SİHA’LARI MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Sınır Muhafız Hizmetinde kullanılmak üzere alınan Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını inceledi. Cumhurbaşkanı Caparov’a, dün SİHA’ların çalışma sistemi hakkında bilgi verildi ve örnek uçuş gösterildi. SİHA’ların tamamen devlet sınırlarının korunması da dahil olmak üzere ülkenin savunma güvenliğini sağlamak için kullanılacağı belirtildi.

Ayrıca Kırgızistan ve Tacikistan arasında stratejik Fergana Vadisi üzerindeki sınır gerginliği çatışmaya dönüşen bölgedeki Batken ilçesinde, Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının faaliyete geçmesi memnuniyetle karşılandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.