SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'deki Ukraynalılar, Parlamento seçimleri için oy kullanacak

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2019 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'deki Ukraynalılar, Parlamento seçimleri için oy kullanacak

Ukrayna'da 21 Temmuz 2019 günü gerçekleşecek olan Parlamento seçimlerinde Türkiye'deki Ukraynalılarda oy kullanacak.

Ukrayna, gelecek dönemde parlamentoyu(Verhovna Rada) şekillendirecek olan adayların seçimi, için sandık başına gidiyor.

42 milyon nüfusa sahip ülkede, 21 Temmuz 2019 Pazar günü gerçekleşecek genel seçimlerde, 30 milyon dolayında seçmenin 410 milletvekilini belirlemek üzere sandığa gitmesi bekleniyor. Aslında 450 sandalyeden oluşan Ukrayna Parlamentosunda Rus işgali altındaki Kırım ve Rusya yanlısı ayrılıkçı teröristlerin kontrolünde Donetsk ve Lugansk bölgelerinde seçimler gerçekleşmeyeceğinden, bu bölgelere ait 40 sandalye boş bırakılacak. Ukrayna parlamentosunda boş kalacak olan koltuklardan 12’si işgal altındaki Kırım, 28’i ise Rus yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu Donetsk ve Lugansk milletvekillerine ait.

Geriye kalan 410 milletvekili ise, Ukrayna Parlamentosunu şekillendirecek olan 21 Temmuz 2019’daki seçimle beraber belli olacak. Seçime katılmaya hak kazanan partilerin kontenjan listelerinden 225, partilerin bölgelerinden ise 185 aday meclise girecek.

UKRAYNA PARLAMENTO SEÇİMLERİNE KATILAN KIRIM TATARLARI, FARKLI PARTİLERDEN ADAYLIKLARINI KOYDU

Ukrayna Genel Seçimlerinde, Kırım Tatarları da bu yıl ilk olarak, 7 adayla seçimlere katılıyor. Kırım Tatarları, seçimlerde farklı partilerden adaylıklarını koydu.

UKRAYNA VATANDAŞLARI, ANKARA, İSTANBUL VE ANTALYA'DA OY KULLANABİLECEKLER

Türkiye'de Ankara'da bulunan Büyükelçilik binasında ve İstanbul ve Antalya'daki Konsolosluklarda oy kullanabilecek olan Ukrayna vatandaşları, Pazar günü sabahtan itibaren Ukrayna demokrasisi için tercihlerini ortaya koyacaklar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.