SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Musul, Kerkük ve Diyala kentlerine 9 belediye aracı bağışlayacak

Türkiye'nin, Irak'ın Musul, Kerkük ve Diyala kentleri ile Telafer ilçesine 9 belediye hizmeti aracı bağışlayacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2021 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2021 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Musul, Kerkük ve Diyala kentlerine 9 belediye aracı bağışlayacak

Türkiye'nin, Irak'ın Musul, Kerkük ve Diyala kentleri ile Telafer ilçesine 9 belediye hizmeti aracı bağışlayacağı belirtildi. Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, Musul'un Irak'ın ikinci büyük şehri olduğunu ve "ayağa kalkmaya çalıştığını" ifade etti.

Türkiye, Irak'ın Musul, Kerkük ve Diyala kentlerine belediye araçları hibe edeceğini bildirdi. Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, Musul Valiliğinde Vali Necim el-Cuburi ile Türkiye'nin Irak'a hibe edeceği araçlara ilişkin protokol imzalamak için bir araya geldi. İmza töreninin ardından konuşan Başkonsolos Küçüksakallı, Musul'a her ziyaretinde kenti daha iyi durumda bulduklarını, Musul'un Irak'ın ikinci büyük şehri olduğunu ve "ayağa kalkmaya çalıştığını" dile getirdi. Küçüksakallı, Musul'un en kısa sürede tekrar ticarette, ekonomide, sanayide, kültür ve sanatta Irak'ın ikinci büyük şehri olarak yerini almasını istediklerini ve desteklediklerini ifade etti.

"IRAK VE MUSUL İLE İLİŞKİLERİMİZ TARİHİ"

Küçüksakallı, Musul Valisi ile Türkiye'nin hibe ettiği araçlara ilişkin bir protokol imzaladıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:
"Türkiye DEAŞ'tan zarar gören bölgelere 9 tane belediye hizmet aracı hibe etmeyi kararlaştırdı. Bu arabalardan 2 tanesi Musul'a (kent merkezine) 1 tanesi de Telafer'e hibe ediliyor. Geri kalanları da Kerkük'e ve Diyala'ya gidecek. Daha önce de ifade ettiğim gibi, bizim Irak ve Musul'la ilişkilerimiz tarihidir. Bu ilişkilerin gelişmesinin önünde kimse duramayacak. Bu ilişkiler günbegün gelişerek devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin Musul'daki Başkonsolosluğunu da biz yakın zamanda, önümüzdeki ay içerisinde inşallah Musul'da faaliyete geçireceğiz."

Ayrıca Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binası, kentin Haziran 2014'te terör örgütü DEAŞ'ın eline düşmesinin ardından boşaltılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.