SON DAKİKA
Hava Durumu

"Türkiye'nin acıları, bizim acılarımızdır"

"Türkiye'nin acıları, bizim acılarımızdır"

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2019 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Türkiye'nin acıları, bizim acılarımızdır"

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Aslan Ömer Kırımlı, 15 Temmuz 2016 Hain Darbe Girişimi nedeni ile bir taziye mesajı yayımlayarak Türkiye’nin birliğine kastedenlerin asla amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti.

Kırım Tatarlarının Türkiye ile ortak bir medeniyetin parçası olmasının Türkiye'deki acıların hissedilmesinde mühim bir husus olduğunu vurgulayan Aslan Ömer Kırımlı, "Bir kez daha büyük bir üzüntü ve şehitlerimize vefa duygusu ile 15 Temmuz Hain Darbe girişiminin yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu vesileyle aziz Türk milletine ve kederli ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz. Türkiye’nin birlik ve bağımsızlığını tehdit eden terör eylemleri her gün farklı kisveler ile milletimizin evlatlarını hedef almaktadır. 15 Temmuz bu terör ve ihanetin ulaştığı en son merhaledir. Hain askeri kalkışma ve terör kurbanı şehitlerimiz bu vatan için en büyük fedakarlığı göstererek geride yetimler ve gözü yaşlı aileler bırakarak şehadet mertebesine ulaşmışlardır. Biz Kırım Tatarları olarak aziz milletimizin iyi günde ve kötü günde her daim yanındayız" dedi.

"Türkiye’nin acıları bizim acılarımızdır" sözleri ile duygularını dile getiren KTMM Başkan Yardımcısı Kırımlı, "Bu hain darbe girişimi Türk milletinin birlik ve bağımsızlığa olan inancını gölgeleyemeyecektir. Toprağa düşen şehitlerimiz  bu inancın en somut ifadesi olduğu gibi, onların kederli ailelerinin duruşu da bu kararlılığın en saygın ifadesidir" sözleri ile açıklamasına son verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.