SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Türkmenistan ve Azerbaycan'dan enerji alanında iş birliği

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Türkmenistan ve Azerbaycan'dan enerji alanında iş birliği

İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ve Türkmenistan Jeoloji Devlet Kurumu Başkanı Şahım Abdrahmanov arasında üçlü Enerji Bakanları Toplantısı gerçekleştirildi.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİ

Toplantıda, yenilenebilir enerji kaynakları, enerji verimliliği, yeşil teknolojiler, deneyim alışverişi, şirketler arasındaki bağların güçlendirilmesi, bilimsel araştırma merkezleri, ortak çalışma alanları ve üç ülkenin petrol, gaz endüstrisi ile enerji alanındaki mevcut işbirliğinin genişletilmesi konuları görüşüldü.

BÜYÜK İPEK YOLU YENİDEN CANLANACAK

Bu konuların yanısıra, ortak bölgesel çıkarlar ve Afganistan-Türkmenistan-Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye ulaşım koridoru, Trans-Avrasya otobanı ve Büyük İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması gibi projelerin uygulanması hususlarında mutabakat sağlandı.

İş birliği protokolünun imzalandığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan arasındaki güçlü diyalog ve iş birliğinin sadece bu ülkelere değil, bölge ülkeleri ve halklarına da büyük kazanımlar sağlayacağını vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.