SON DAKİKA
Hava Durumu

Tutuklu aktivist Teymur Abdullayev’e teşhis konuldu

İşgali altındaki Kırım'da alıkonulan siyasi tutsaklardan aktivist Teymur Abdullayev'in annesi, siyasi tutsağın sağlık durumuyla ilgili son bilgileri aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2019 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tutuklu aktivist Teymur Abdullayev’e teşhis konuldu

İşgali altındaki Kırım'da alıkonulan siyasi tutsaklardan aktivist Teymur Abdullayev'in annesi, siyasi tutsağın sağlık durumuyla ilgili son bilgileri aktardı.

Kırım Dayanışması grubuna açıklama yapan Teymur’un annesi Dilara Abdullayeva, Rusya Federal Ceza Uygulama Servisi Müdür Yardımcısı Pogorelov’a başvurduktan sonra hapishane Teymur’un muayeneden geçmesini organize etti.

Daha sonra konulan tehşisi öğrenmek ve gereken ilaç listesini almak üzere hapishane ile bağlantı kuran Dilara Abdullayeva “Doktorlar olum Teymur’un geçici iskemik atak yaşamadığını söylüyor. Oğlumu terapist, KBB (Kulak Burun Boğaz) doktoru, göz doktoru ve nöropatolog muayene etti. KBB doktoru iyileşme evresinde olan kulak iltihabını tespit etti. Göz doktoru herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Nöropatolog geçici iskemik atağının olmadığını (belirtti), yüz sinirlerinin ağrımasını kulak iltihabına bağlıyor” ifadelerini kullandı.

https://www.facebook.com/403544516679677/posts/821857128181745/ İKİ BUÇUK YILDIR TUTUKEVİNDE

Bilindiği gibi Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, Akmescit’in Kırım Tatarlarının toplu olarak ikamet ettiği Kamenka semtinde ve Stroganovka (Mamak) köyünde 12 Ekim 2016 tarihinde Kırım Tatarlarının evlerinde yasa dışı aramalar yapıldı.

Aramaların sözde Hizb-ut Tahrir davası kapsamında yapıldığı bildirildi. Aramalardan sonra gözaltına alınan Teymur Abdullayev, Rusya’da yasak olan örgütü organize etmekle, Rüstem İsmailov, Emil Cemadenov, Uzair Abdullayev ve Ayder Saledinov ise Rusya’da yasaklamış bir örgütün faaliyetlerine katılmakla suçlandı.

Sözde Hizb-ut Tahrir davası bahanesiyle Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) işgal edilen Kırım’da, muhalif Kırım Tatarları ve Müslümanlara karşı baskı uyguluyor. Terörizm şüphesi ve aşırıcılıkla mücadele bahanesiyle işgalci kolluk kuvvetleri evlere baskın, yasa dışı aramalar düzenliyor ve insanları tutukluyor, Sovyetler zamanında uygulanan cezalandırıcı tipteki yöntemlerini kullanıyor.

http://qha.com.tr/haberler/siyasi-tutsagin-annesi-feryat-etti-ogullarimizi-olduruyorlar-yardim-edin/17648/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.