SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Afrika ülkeleriyle ekonomik ilişkilerini güçlendiriyor

Ukrayna, Afrika ülkeleriyle ekonomik ilişkilerini güçlendiriyor

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Afrika ülkeleriyle ekonomik ilişkilerini güçlendiriyor

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu, 2 Aralık 2021'de İstanbul'da gerçekleşen "Export Gateway to Africa" uluslararası fuarına katılım gösterdi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığının girişimiyle fuarda Ukrayna standı açıldı. Ukrayna standında, fuara katılan dokuz Ukraynalı gıda ihracatçısı şirket yer aldı.

Ukrayna, Afrika ülkeleriyle ekonomik ilişkilerini güçlendiriyor. İstanbul'da bugün düzenlenen "Export Gateway to Africa" fuarında, Ukrayna standı da açıldı. Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu, Ukrayna Dışişleri Bakanlığının girişimiyle fuara, Ukrayna'ya yatırım imkanları ve ekonomik işbirliğine yönelik dokuz Ukraynalı şirket katıldı.

UKRAYNALI ŞİRKETLER, İSTANBUL'DAKİ AFRİKA EKONOMİ FUARINDA BOY GÖSTERDİ Ukrayna, Afrika ülkeleriyle ekonomik ilişkilerini güçlendiriyor: «Export Gateway to Africa» Fuarında ilk kez Ukrayna standı açıldı.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu'nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"2 Aralık Perşembe günü İstanbul’da «Export Gateway to Africa» Uluslararası Fuarının kapıları ziyaretçilere açıldı. Bu büyük ölçekli etkinliğin amacı, çeşitli ürünlerin ihracatçıları ile Afrika iş adamları arasında yeni ticaret bağlantıları kurmaktır. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın girişimiyle, fuarda ilk kez açılan Ukrayna Ulusal Standında 9 Ukrayna’lı gıda ihracatçı şirket yer alıyor. Ayçiçek yağı, un, süt ürünleri, tavuk yumurtası, soslar, dondurma çeşitleri sergilenen ürünler arasındadır.  Stand, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na bağlı İhracatçılar ve Yatırımcılar Konseyi, Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu ve Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İşbirliği Merkezi'nin desteğiyle düzenlendi.  Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, “Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın öncelikli konularından biri, Ukraynalı ihracatçılara maksimum yardım sağlamaktır. Ukrayna’lı üreticiler için sürekli olarak yeni fırsatları yaratıyoruz. «Export Gateway to Africa» Fuarındaki Ukrayna Ulusal Standında ürünlerimiz Afrika ülkelerine aracı olmadan, doğrudan tanıtılıyor; Ukrayna'nın güvenilir bir tedarikçi ve dünyanın gıda güvenliği garantörlerinden biri olarak imajını güçlendiriyor. Afrika iş dünyasının etkinliğe aktif katılımı, bu stratejinin pratik uygulamasının somut bir örneğidir» diye altını çizdi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'na bağlı İhracatçılar ve Yatırımcılar Konseyi (REI), dünyanın dört bir yanından yatırım ve ticaret fırsatları hakkında bilgi toplayarak Ukrayna’dan ve diğer ülkelerden ihracatçılar arasındaki iş bağlantılarını teşvik eden bir platformdur."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.