SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da 1 Eylüle kadar 40 yeni okul açılacak

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2012 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2012 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da 1 Eylüle kadar 40 yeni okul açılacak
Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov Ukrayna’da 1 Eylül’e (öğretim yılının başı) kadar 14,5 bin öğrenci kapasiteli 40 yeni okulun açılacağını söyledi.

Azarov, devlet memurlarına öğretim yılı başlamadan önce ilgili bölgelere giderek okulların açılmasını sağlamaları talimatını verdi.

Nikolay Azarov, “Yeni okulun açılması çocuklar, veliler, hocalar için ne kadar büyük bir bayram olduğunu düşünebiliyor musunuz? Bu aile için yeni bir çevredir. Buna bir veli olarak bakmaya çalışın, insanların bunu bayram olarak kutlamasını sağlayın.” dedi.

Azarov, Ukrayna’daki okullara okul otobüslerinin de sağlanması gerektiğini kaydetti. Nikolay Azarov bu sorunun takibi için yetkililere talimat vererek “1Eylül’e kadar bin tane yeni okul otobüsü olmalı. İlk defa çocuklar için bu kadar çok sayıda otobüsü satın alabildik. Okulların açılmasıyla birlikte her bir otobüs çalışmalıdır.” dedi.

Ukrayna Eğitim Bakanı Dmitriy Tabaçnik Eğitim Bakanlığı’nın tüm eğitim kurumlarının 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazır olduğunu açıkladığını söylemişti.

Sevil Ablayeva
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.