SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da bir üniversiteden Kırım Tatar öğrencilerine burs

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da bir üniversiteden Kırım Tatar öğrencilerine burs

Ukrayna’nın batısındaki Lviv şehrinde bulunan Ukrayna Katolik Üniversitesi, önümüzdeki öğretim yılından itibaren Kırım Tatar öğrencilerine özel burs verecek.

Üniversitenin tanıtım videosunda Ukrayna Katolik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Taras Dobko, üniversitede beraber okuyarak Kırım Tatar ve Ukrain öğrencilerinin birbirini daha iyi anlayacaklarını belirterek “Öğrencilerimiz Kırım Tatar halkını daha iyi tanıma, halkın neyle ilgilendiğini öğrenme imkanı bulacak çünkü Ukrayna’nın 23 yıl önce bağımsızlığını kazanmasından bu yana, Kırım Tatar halkı, kültürü, gayeleri hakkında doğru bilgi sahibi olamadık” dedi.

Ayrıca Lviv’de ikamet eden Kırım Tatar gençlerini Kırımlı ressamlar da destekledi.

Kırım Tatar seramik ustası Rüstem Skibin, “Ukrayna Katolik Üniversitesi çok hoşgörülü. Üniversiteden farklı öğrenciler mezun oluyor, tanıdığım ünlü bir İslam bilimcisi de söz konusu üniversiteden mezun oldu” diye konuştu.

Kırım Tatar gençleriyle ilgili izlenimlerini paylaşan Üniversite’nin Sosyal Pedagoji Bölümü 3 Sınıf öğrencisi Nastua Koçergan, “Kırım Tatar arkadaşlarımla sohbet ederek Ukrain ve Kırım Tatar halkının birbirine hem çok benzediğini bir o kadar da farklı olduğu sonucuna vardık. Burada beraber okuyarak birbirimizi daha iyi anlayabilirdik” diye kaydetti.

Genç Kırımlılara Ukrayna Katolik Üniversitesi’nde eğitim alma çağrısı yapan “Kırım SOS” sosyal projesi kurucusu Alim Aliyev, “Benim için Ukrayna Katolik Üniversitesi, yolsuzluğun sıfır derecede olduğu bir üniversite. Söz konusu üniversitede rüşvet alındığını bir kez bile duymadım” dedi.

Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesinden sonra Lviv bölgesine 1500’den fazla Kırım Tatarı taşındı. Bundan dolayı, “Kırım SOS” sosyal proje ve Avrupa Konseyi’nin Ukrayna Ofisi, Lviv sakinleri ve misafirlerine Kırım Tatar halkının kültürü, tarihi ve dinini tanıtmak için “Kırım Tatarları Kimdir?” adlı konferanslar düzenliyor. Etkinliğin diğer amacı ise kültürler arası diyalog ve karşılıklı anlayışı güçlendirmeye yardımcı olmak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.