SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da propaganda dönemi bitti: Vakarçuk'tan son gün konser ziyafeti

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2019 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da propaganda dönemi bitti: Vakarçuk'tan son gün konser ziyafeti

Ukrayna parlamentosunun seçimleri için propaganda dönemi bitti. Partiler seçim propaganda sürecini tamamlamadan önce son bir kez daha seçmen karşısına çıktı.

Komedyen Cumhurbaşkanı Zelenskiy'nin popcu rakibi Golos (Ses) Partisi Genel Başkanı Stanislav Vakarçuk (Svyatoslav Vakarchuk) seçim turunun son etkinliğini Kıyiv’de gerçekleştirdi. Yaklaşık 50 bin taraftarına partisinin adaylarını tanıtan Golos Genel Başkanı Vakarçuk daha sonra hayranlarına 2 saat süren bir konser ziyafeti verdi.

KIRIM TATAR ADAYLAR SAHNEYE DAVET EDİLDİ

Golos'un Kırım Tatar adayları Rüstem Umerov ve Tamila Taşeva'nın da sahneye davet edildiği seçim akşamı Kıyiv'in en büyük meydanlarından Kontraktova Meydanında gerçekleşti.

Golos Partisi Genel Başkanı Stanislav Vakarçuk sahnede Ukrayna'nın geleceğine Ukraynalıların karar vermesi gerektiğini vurgulayarak Rusya işgali altında bulunan Akmesçit (Simferepol) ile Rusya yanlısı ayrılıkçı teröristlerin kontrolünde bulunan Lugansk ve Donetsk gibi şehirlerin adını tek tek saydı. Seçim turunda gelenek haline geldiği gibi en son Kırım'a adadığı "Duvar" isimli parça ile programını tamamladı.

UKRAYNA VE KIRIM TATAR BAYRAĞIYLA SAHNEDE Kırım Tatarlarının hak ve özgürlüklerinin savunan pop çarkıcısı Stanislav Vakarchuk ‘Duvar’ isimli eserini seslendirirken sahneye Ukrayna ve Kırım Bayrakları ile çıktı.

Ukrayna milliyetçisi olan ve Kırım Tatarlarının hak ve özgürlüklerinin savunan Vakarçuk, "Duvar" isimli eserini seslendirirken sahneye Ukrayna ve Kırım Bayrakları ile çıkınca büyük bir alkış aldı. Sanatçı Vakarçuk, "Ey güzel insanlar, bayanlar ve beyler aramıza konulan bu sunni duvar inanın yıkılacak. Kırım Ukrayna’dır!" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.