SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da Türk iş adamları için yeni yatırım fırsatları

Ukrayna, Türk iş adamlarına yeni iş fırsatları sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Ukrayna Pazarı ve Yatırım-Ticaret İmkanları Semineri gerçekleştirildi. Seminerde, Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği Başkanı Burak Pehlivan, Ukrayna’da Türk müteahhitler için 25 milyar dolarlık iş fırsatı olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2020 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2020 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da Türk iş adamları için yeni yatırım fırsatları

Ukrayna, Türk iş adamlarına yeni iş fırsatları sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda 28 Ağustos 2020 tarihinde Ukrayna Pazarı ve Yatırım-Ticaret İmkanları Semineri gerçekleştirildi. Seminerde, Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği Başkanı Burak Pehlivan, Ukrayna’da Türk müteahhitler için 25 milyar dolarlık iş fırsatı olduğunu kaydetti.

Ukrayna’nın Mariupol kentinde inşa edilmesi planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için sağlanan arsaların Türk yatırımcılara devredilmesini öngören bir anlaşma 27 Ağustos 2020'de imzalandı. Anlaşmaya Türk yatırımcılar adına imza atan Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TURKSİD) Ukrayna Başkan vekili ve EkoAvrasya Ukrayna Başkanı iş adamı İsmail Hacıoğlu, ilk fabrikanın 6 ay sonra açılacağının müjdesini verdi. Ukrayna'daki Türk yatırımlarıyla ilgili bu güzel gelişmenin ardından Türk yatırımcısı için yeni fırsatların konuşulduğu Ukrayna Pazarı ve Yatırım-Ticaret İmkanları Semineri gerçekleştirildi.

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği Başkanı Burak Pehlivan, Türk yatırımcılar için 25 milyar dolarlık iş fırsatlarını anlattı. Pehlivan, gelecek 5 yıl içinde Ukrayna hükumetinin ulaştırma altyapısı için 25 milyar dolar yatırım gerçekleştireceğini, inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından Ukrayna'da önemli bir fırsat oluştuğunu bildirdi.​

UKRAYNA PAZARI VE YATIRIM-TİCARET İMKANLARI SEMİNERİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) açıklamasına göre, 28 Ağustos 2020 tarihinde BTSO ile Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) iş birliğinde, ticaret müşavirleri ve ataşelerin katılımıyla Ukrayna Pazarı ve Yatırım-Ticaret İmkanları Semineri düzenlendi.

Online düzenlenen seminerde, Ukrayna Kiev Ticaret Müşaviri Ahmed Numan Özyurt, Ukrayna Odesa Ticaret Ataşesi Dicle Temizsoy ve TUİD Başkanı Burak Pehlivan konuşmacı olarak katıldı.

TÜRKİYE-UKRAYNA TİCARET VE YATIRIM İLİŞKİLERİ ELE ALINDI

Etkinlikte, Türkiye-Ukrayna ticaret ve yatırım ilişkileri ile iki ülke arasındaki iş fırsatları ele alındı.

Pehlivan, genç bir ülke olan Ukrayna’nın Türkiye ile ekonomik ve siyasi ilişkilerinin pozitif bir seyir izlediğini kaydetti.

UKRAYNA, 2014'E KADAR TİCARETİNİN YÜZDE 40'INI RUSYA İLE YAPIYORDU

2014 yılında Ukrayna’da yaşanan meydan olayları sonrası iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yeni bir ivme kazandığını aktaran Pehlivan, şöyle devam etti:

"Ukrayna o tarihe kadar toplam ticaretinin yüzde 40’a yakınını Rusya ile gerçekleştiriyordu. Sonrasında alternatif arayışına giren Ukrayna için Türkiye gerek ekonomik gerekse de siyasi açıdan daha fazla önem kazandı.

"UKRAYNA'DA 700'E YAKIN TÜRK FİRMASI VAR"

Şu an itibarıyla Ukrayna’da 700 civarı Türk firması var. 3,6 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu. Türk yatırımcılar, en az 10 sektörde pazarın ilk 3 oyuncusundan biri olmayı başardı.

TÜRKİYE, UKRAYNA'DA SON 5 YILIN EN FAZLA YATIRIM YAPAN ÜLKESİ

Türkiye, son 5 yıllık süreçte Ukrayna’ya en fazla yatırım yapan ülke konumunda. Özellikle inşaat konusunda çok başarılıyız. Ukrayna’da toplam değeri 7 milyar doları bulan 200’ü aşkın projede Türk müteahhitlerinin imzası var. Önümüzdeki 5 yıl içinde Ukrayna hükumeti 25 milyar dolar altyapı yatırımı gerçekleştireceğini duyurdu. Bu da özellikle inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat anlamına geliyor."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.