SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da yaşayan Azerbaycanlılar bir araya geldi

Ukrayna'nın başkenti Kyiv'de (Kiev) yeni kurulan Ukrayna Azerbaycanlıları Radası'nın (meclis) açılış kurultayı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da yaşayan Azerbaycanlılar bir araya geldi

Ukrayna'nın başkenti Kyiv'de (Kiev) yeni kurulan Ukrayna Azerbaycanlıları Radası'nın (meclis) açılış kurultayı gerçekleştirildi.

Kurultay öncesinde Azerbaycan'ın Diasporalardan Sorumlu Devlet Komitesinin başkanı Fuad Muradov ve kurultay katılımcıları Kyiv'deki Haydar Aliyev Parkı'nı ziyaret ettiler.

Kurultay, Azerbaycan ve Ukrayna'nın milli marşlarının okunması ile başladı. Ukrayna Radasından bazı milletvekilleri, Ukrayna Kültür Bakanlığından temsilciler, Azerbaycan'ın Kyiv'deki Büyükelçisi Azer Hudiyev de kurultaya katılan kişiler arasındaydı.

http://qha.com.tr/haberler/azerbaycanli-is-adamlari-turkiye-deki-yatirimlarinda-buyuk-artis-hedefliyor/18117/

Kurultaya katılan Azerbaycan'ın Diasporalardan Sorumlu Devlet Komitesi başkanı Fuad Muradov, diaspora teşkilatlanmalarının birliğine vurgu yaparak birçok ülkede bunun gerçekleştirildiğini bildirdi.

Fuad Muradov, Avrupa'da birçok ülkedeki Azerbaycanlı diaspora kuruluşlarının artık aralarında bir koordinasyon oluşturduklarını ve kararları birlikte tek ağızdan verdiklerini ifade ederek bunun Azerbaycan tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı. Muradov, Ukrayna Azerbaycanlıları Radasının önemli işlere imza atacağına inandığını belirtti.

Fuad Muradov Ukrayna ve Azerbaycan ilişkilerine de değinerek iki ülke arasındaki ilişkilere övgüde bulundu. Muradov şu açıklamalarda bulundu:

"Ukrayna her zaman Azerbaycan'ın yanında oldu. Ülke her zaman dünya halklarına kapılarını açtı. Ukrayna, Azerbaycan'ı barışçıl bir ülke olarak görüyor. Ukrayna'da yaşayan Azerbaycanlıların bu imaja katkıları büyüktür. İnanıyorum ki tüm soydaşlarımız Ukrayna Azerbaycanlıları Radasını kendi öz evleri olarak göreceklerdir.

Burada bizim çok başarılı ve kabiliyetli insanlarımız bulunmaktadır. Birçok soydaşımızın hem Azerbaycan'da hem de Ukrayna'da nüfuzları oldukça derin ve güçlüdür. Bu kurultayın önemi de bu insanlarımızın artık birlik içerisinde hareket ederek nüfuzlarını daha da güçlü olarak kullanacak olmalarıdır. Tabii ki maksadımız sadece Ukrayna'daki Azerbaycanlıların değil tüm dünya üzerindeki yaşayan soydaşların iş birliğidir."

http://qha.com.tr/haberler/azerbaycan-ermenistan-ve-rusya-daglik-karabag-sorununu-gorustu/20078/ "AZERBAYCANLILAR, UKRAYNA'NIN KALKINMASINA BÜYÜK DESTEK SAĞLIYOR"

Ukrayna Radası milletvekili Borislav Beryoza da kurultaya katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Beryoza şu ifadelerde bulundu:

"Ukrayna'da yaşayan Azerbaycanlılar ülkemizin toplumsal ve siyasi alanlarına aktif olarak iştirak ediyorlar. Azerbaycanlılar, Ukrayna'nın kalkınması için öz güçlerini sarf ediyorlar ve büyük destekte bulunuyorlar. İnanıyorum ki Azerbaycanlılar bu yeni formatta büyük başarılara imza atacaklar."

Ukrayna Radası'nın bir diğer milletvekili olan Georgiy Meparaşvili ve Ukrayna Kültür Bakanlığı Azınlıklar Şubesi'nn müdürü Vladimir Hodakovski de Ukrayna Azerbaycanlılar Radası'na desteklerini ve iyi dileklerini bildirdiler.

Kurultay sonrasında Azerbaycan'ın büyük şairi Nesimi'nin 650. yılı şerefine konser düzenlendi.

http://qha.com.tr/haberler/azerbaycan-dan-turkiye-ye-gelen-turist-sayisi-yuzde-60-artti/16002/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.