SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Derneği Bağımsızlık Günü'nü kutlayacak

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2022 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2022 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Derneği Bağımsızlık Günü'nü kutlayacak

Ukrayna savaşın gölgesinde Bağımsızlık Günü'nün 31. yıl dönümünü kutluyor. Ukrayna'da olası Rus saldırıları nedeniyle toplu kutlamalar yasaklanmış olsa da pek çok yerde Ukraynalılar bugün daha anlamlı hale gelen bu özel günü kutlamayı ihmal etmiyor. Ukrayna Ankara Derneği bugün Bağımsızlık Günü kutlamalarını kapsamlı bir programla gerçekleştirecek. Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar'ın da katılacağı etkinlik saat 18.00-20.30 arasında düzenlenecek.

Rus saldırılarıyla mücadele eden Ukrayna, bugün bağımsızlığının 31. yıl dönümünü kutluyor. Egemenliğini korumak için savaşan Ukrayna, bugün direnişine 7'nci ayında devam ediyor. Her sene 24 Ağustos'ta kutlanan Bağımsızlık Günü bugün daha anlamlı bir hale geliyor.

Ankara Ukrayna Derneği, Bağımsızlık Günü'nü kutlamak için çeşitli etkinliklere imza atacak. Ukraynalı vatandaşların bulunduğu etkinlik bugün (24 Ağustos) saat 18.00-20.30 arasında gerçekleşecek. Bağımsızlık Günü kutlamalarında; Ukraynalı ressamların resim sergisi, Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili karikatür sergisi, Ukraynalı elişi ustalarının kermesi, kumaş boyama ve kurabiye süsleme atölyeleri, konser ve açık artırma gibi etkinlikler olacak.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar'ın da katılacağı kapsamlı etkinlik başkent Ankara'nın Kızılay semtinde yapılacak.

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ'NÜ KUTLUYOR

1991 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinden (SSCB) ayrılan Ukrayna, bugün bağımsızlığının 31. yıl dönümünü kutluyor. Egemenliğini korumak için mücadele veren Ukrayna Rusya’nın başlattığı savaşın 7’nci ayına girdi. 31 yıl önce kazandığı bağımsızlığını kurmak için mücadele veren Ukraynalı siviller yaşam mücadelesi veriyor. Bugün daha anlamlı hale gelen Bağımsızlık Günü’nde olası Rus saldırısı yüzünden toplu kutlamalar yasaklanmış olsa pek çok Ukraynalı gururlu gününü yaşıyor. Ukrayna, Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.