SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, devletlerarası sırların güvenliğine dair BDT anlaşmasından çekildi

Ukrayna, icatların yasal olarak korunması alanındaki devletlerarası sırların karşılıklı güvenliği anlaşmasından çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2019 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2019 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, devletlerarası sırların güvenliğine dair BDT anlaşmasından çekildi

Ukrayna, icatların yasal olarak korunması alanındaki devletlerarası sırların karşılıklı güvenliği anlaşmasından çekildi.

Anlaşmadan çekilmeye ilişkin karar tasarısında söz konusu sözleşmenin SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği-Sovyetler Birliği) döneminde icat edilen gizli buluşların yasal açından korunmasını amaçladığı ancak güncel koşullarda BDT üyesi devletlerin arasında gizli icatların korunmasına dair yasal ilişkilerin bulunmadığı ifade edildi.

Bahsi geçen sözleşme 1999 haziranında Minsk'te imzalanmıştı.

http://qha.com.tr/haberler/rusya-kazakistan-in-vergisiz-seker-ithalatina-tepkili/24508/ POROŞENKO, KIYİV'İN ULUSAL ÇIKARLARA AYKIRI ANLAŞMALARDAN ÇEKİLECEĞİNİ BİLDİRMİŞTİ

Ukrayna Cumurbaşkanı Petro Poroşenko, 2018 yılında hükûmete Ukrayna'nın Bağımsız Devletler Topluluğundan resmen çekilmesine dair işlemlerinin başlatılmasına dair talimat vermişti. Poroşenko ayrıca Kıyiv'in (Kiev) Bağımsız Devletler Topluluğu çerçevesinde yapılmış tüm uluslararası anlaşmaları dikkatli bir şekilde yeniden gözden geçireceğini, ve bu anlaşmalardan herhangi birinde ulusal çıkarlara aykırı olan en ufak bir maddeyi tespit etmesi halinde Ukrayna'nın o anlaşmadan çekileceğini belirtmişti.

Ağustos 2018 tarihinde de Bağımsız Devletler Topluluğunun yasal organlarının Ukrayna temsilciliği kapanmış, temaslar Minsk'te bulunan Ukrayna Büyükelçiliği üzerinden gerçekleştirilmeye başlanmıştı.

http://qha.com.tr/haberler/belarus-petrol-ithalatinda-rusya-ya-alternatif-arayisinda-ukrayna-ve-baltik-ulkeleri-on-planda/24755/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.