SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanından uyarı: İşgal durumunda çok sayıda ölü Rus askeri olur

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme gibi bir girişimde bulunduğunda çok sayıda Rus askerinin öleceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanından uyarı: İşgal durumunda çok sayıda ölü Rus askeri olur

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme girişiminde bulunması halinde çok sayıda Rus askerinin öleceğini belirtti. İsteklerinin savaş olmadığını ancak Rusya başka bir seçenek bırakmaması durumunda mücadeleden çekinmeyeceklerini vurguladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Birleşik Krallık ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, son günlerde sıkça gündeme gelen Rusya’nın Ukrayna sınırındaki faaliyetlerinden ve bölgede gerçekleşmekte olan askeri yığınağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kuleba, Rusya'yı içerisinde bulunduğu saldırgan tavırdan caydırmak için ABD ve Birleşik Krallık gibi müttefik ülkelerle çalıştıklarını kaydetti.

''ÇOK SAYIDA ÖLÜ RUS ASKERİ OLACAK''

Olası bir karşı senaryoda ise Ukrayna ordusunun ülkeyi savunmaya hazır olduğunu vurgulayan Kuleba, "Müttefiklerimiz ekonomik olarak saldırabilir. Biz de sahada savaşacağız. Bunu söylediğim için üzgünüm ama çok sayıda ölü Rus askeri olacak ve Başkan Putin'in bunun olmasını istemediğini umuyoruz." ifadelerini kullandı. Rusya'yı Kırım’da 2014 yılında gerçekleşen işgal benzeri bir senaryodan caydırmak için siyasi mesajlar, yaptırımlar ve uluslararası ortaklarla yakın askeri işbirliğini içeren 3 yönlü bir yaklaşım içinde olduklarını söyleyen Kuleba, caydırıcılık çabaları başarısız olursa NATO güçlerinin Ukrayna birliklerinin yanında Rusya ile savaşmasını beklemediğini ancak onların desteğini umduğunu aktardı.

Dışişleri Bakanı Kuleba, NATO konusunda, "İstediğimiz şey, savaştan kaçınmamıza rağmen Rusya'nın bir savaşa istekli olması nedeniyle başka seçeneğimiz kalmaması durumunda ordumuzu güçlendirmemize yardım edilmesi." değerlendirmesinde bulunurken; amacın bir savaş içerisinde olmak olmadığını ancak zorunda kaldıklarında bundan çekinmeyeceklerini de tekrar vurgulamış oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.