SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kremlin'in tüm Donbas sakinlerine vatandaşlık verme kararını kınadı

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2019 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kremlin'in tüm Donbas sakinlerine vatandaşlık verme kararını kınadı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın provokatif bir şekilde tüm Donbas sakinlerine kolaylaştırılmış prosedüre göre Rusya vatandaşlığı verme kararını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus tarafının söz konusu eylemlerinin Ukrayna’nın içişlerine açık bir müdahale olduğu ve tüm Avrupa kıtasındaki güvenliği için tehlike oluşturduğu kaydedildi. Açıklamada, “Bu provokasyonun Ukrayna tarafının gerginliği azaltılması girişimlerine cevap olarak yapılması dikkat çekici. Kısa zamanda barışı sağlamak istediğini dile getirmesine rağmen, Kremlin eylemleriyle Ukrayna’ya karşı yürüttüğü melez savaşı devam ettirme niyetini açıkça sergiliyor. Kremlin’in "pasaport verme" kararının, Ukrayna tarafından tanınmayacağını vurguluyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Kremlin’in söz konusu eylemleri bağlamında, Ukrayna Dışişleri Bakanlığının Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'ne ulusal güvenlik ve Ukrayna vatandaşlarının yasal hak ve çıkarlarının korumasına yönelik önlemler listesini ilettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Rusya’dan, Normandiya Formatı ve Minsk süreci çerçevesinde atılan barışçıl adımların baltalanmasına son verilmesi çağrısında bulunuldu.

Bilindiği üzere, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün imzaladığı kararla kolaylaştırılmış prosedüre göre Rusya vatandaşlığını alabilecek Ukrayna vatandaşlarının kapsamını genişletmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.