SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna havacılık devi Ukraviaprom ile SAHA İstanbul iş birliği

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2020 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2020 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna havacılık devi Ukraviaprom ile SAHA İstanbul iş birliği

Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) ile Ukrayna Havacılık Kümelenmesi (UKRAVİAPROM) arasında ikili iş birliği anlaşması imzaladı. İki kurumun ortak proje geliştirmesine olanak sağlayan anlaşma, savunma ve havacılık alanında iki ülke ticaretine de ciddi katkı sağlayacak.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleg Urisky ve Ukrayna Havacılık Kümelenmesi UKRAVİAPROM üyesi iş adamlarından oluşan heyet, 28 Ağustos 2020'de SAHA İstanbul’u ziyaret etti. Ziyaret kapsamında iki ülke savunma sanayi ve havacılık şirketlerinin iş birliğine yönelik anlaşma imzalandı.

TEKNOPARK İSTANBUL'DA GÖRKEMLİ İMZA TÖRENİ

Teknopark İstanbul’da gerçekleşen imza törenine katılan Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleg Urisky, UKRAVİAPROM Başkanı Viktor Popov ve beraberindeki heyeti, SAHA İstanbul  Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ve SAHA İstanbul ekibi karşıladı. İmza töreni öncesinde Bayraktar, Ukrayna Başkan Yardımcısı ve beraberindeki heyete SAHA İstanbul’u tanıtan bir sunum yaptı. Sunumların ardından SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleg Urisky’e minyatür bir şahin topu hediye etti ve sonrasında imza törenine geçildi.

TÜRKİYE VE UKRAYNA'DAKİ KOBİLERDEN ORTAK PROJE

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ve UKRAVİAPROM Başkanı Viktor Popov tarafından imzalanan anlaşma; iki kümelenme üyelerinin birlikte projeler geliştirmesine imkan sağlıyor. Böylelikle, kümelenme içerisinde yer alan Türk ve Ukraynalı şirketler ortak çalışma grupları oluşturabilecek. Endüstriyel  ve teknolojik sorunlara çözüm geliştirmek için iş birliği hamleleri yapabilecekler.

Öte yandan, özelde KOBİ’lerin gelişimine ve ihracat yapmasına katkı sağlaması planlanan anlaşma çerçevesinde, iki ülke arasında KOBİ'lerin personel niteliklerinin de üst düzey standartlara ulaştırılması öngörülüyor.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.