SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ile Rusya arasındaki hava ulaşımı tamamen yasaklandı

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ukrayna ile Rusya arasındaki düzenli olmayan uçuşları yasaklayan yasa tasarısını onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2019 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2019 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ile Rusya arasındaki hava ulaşımı tamamen yasaklandı

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ukrayna ile Rusya arasındaki düzenli olmayan uçuşları yasaklayan yasa tasarısını onayladı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan yasa tasarısında Birleşmiş Milletler (BM), AGİT ve Kızılhaç misyonlarının çalışmalarını desteklemek için gereken uçuşlar hariç Ukrayna ile işgalci ülke (Rusya) arasındaki düzenli olmayan uçuşların yasaklanması öneriliyor.

Bilindiği gibi Rusya yanlısı Ukraynalı siyasetçiler Yuriy Boyko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çocuklarından birinin vaftiz babası olarak tanınan Viktor Medvedçuk, 22 Mart tarihinde Moskova’da Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ile görüşme gerçekleştirmişlerdi.

http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-cumhurbaskani-adaylarindan-boyko-isgalcilerle-masaya-oturdu-porosenko-hangi-tehlikeye-dikkat-cekti/11107/

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov’a göre daha önce Rusya-Ukrayna arasındaki uçuşlar konusunda uygulanan yasak düzenli olmayan uçuşları kapsamadığı için  “yasalardaki boşluğu” kullanan Boyko ve Medvedçuk, Kıyiv’den (Kiev) Moskova’ya direkt uçabildi.

Kıyiv yönetimi, Rusya Kırım’ı işgal ettikten sonra ve Donbas’ta savaş başladıktan sonra ülkeden Rusya'ya doğrudan tarifeli uçak seferlerini yasaklamıştı.

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin kararı gereğince Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun, Aeroflot ve Transaero başta olmak üzere Rus havayolu şirketlerinin Ukrayna’ya uçuşlarını yasaklama kararını kabul ettiği açıklanmıştı. Ayrıca “askeri, çift amaçlı veya Rus askeri insan gücü bulunduran” Rus havayolu şirketlerinin transit olarak Ukrayna üzerinden uçması da yasaklanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.