SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna: İşgalci Rusya, Ukraynalıları karalamak için yeni bir kampanya başlattı

Ukrayna: İşgalci Rusya, Ukraynalıları karalamak için yeni bir kampanya başlattı

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2021 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2021 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: İşgalci Rusya, Ukraynalıları karalamak için yeni bir kampanya başlattı

Rusya Federasyonu, tıpkı Stalin döneminde olduğu gibi Sovyetler Birliğinin halkı aşırıcılıkla karalaması gibi, şimdi de Ukraynalılara karşı aşırıcılıkla ilgili yeni bir toplu suçlama kampanyası başlattı. Ukrayna’nın Viyana’daki Uluslararası Kuruluşlar Temsilcisi Yevgen Tsımbalyuk, bu konuyu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Konseyi Toplantısı'nda dile getirdi.

Ukrayna’nın Viyana’daki Uluslararası Kuruluşlar Temsilcisi Yevgen Tsımbalyuk, Putin Rusyası'nın, aynen katil Stalin döneminde olduğu gibi Ukraynalıları aşırıcılık iddiasıyla karalama kampanyası ve baskı yürüttüğünü kaydetti. AGİT toplantısında konuşan Tsımbalyuk, Rusya'da Ukraynalıları aşırılıkçı olarak karalamak için yeni bir kampanya başlatıldığını dile getirdi.

Ukrayna Temsilcisi Tsımbalyuk, “1930'larda Sovyetler Birliği'nde, tüm halklara karşı tasfiyeleri meşrulaştırmak için devlet karşıtı merkezlerin geniş çapta icat edildiği kampanyaları hatırlatıyor.” dedi. Ayrıca, Rusya'daki son kamuoyu yoklamalarının, bu tür söylemlerin tehlikeli sonuçlarını gösterdiğine dikkat çekti. Rusya Federasyonu'nda son kamuoyu yoklamalarına göre, Rusların yaklaşık yüzde 75'i, Ukrayna ile savaşa girileceğini düşünüyor.

TSIMBALYUK: PUTİN İÇİN SOVYETLER BİRLİĞİ'NİN ÇÖKÜŞÜ, TARİHİ RUSYA'NIN ÇÖKÜŞÜDÜR

Ukrayna Temsilcisi Yevgen Tsımbalyuk, “Geçtiğimiz günlerde Sovyetler Birliği'nin çöküşünün 30. yıl dönümü vesilesiyle yayımlanan belgeselden sonra konuşan Rusya Devlet Başkanı'nın ruh hali bu durumu gözler önüne seriyor. Vladimir Putin için, Sovyet Birliğinin çöküşü, tarihi Rusya'nın çöküşüdür.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.