SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Merkez Bankasından, Turkcell'e ziyaret

Ukrayna Merkez Bankasından, Turkcell'e ziyaret

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2019 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Merkez Bankasından, Turkcell'e ziyaret

Ukrayna Merkez Bankası heyeti Turkcell'in güvenlik alanında geliştirdiği teknolojileri görmek için İstanbul'a ziyaret gerçekleştirdi. Turkcell'den konuyla ilgili, yapılan yazılı açıklamaya göre, firmanın siber güvenlik alanında geliştirdiği çözüm ve uygulamaları görmek için Ukrayna Merkez Bankası Güvenlik Heyeti, Turkcell'in Maltepe'deki Siber Güvenlik Operasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Ukrayna Merkez Bankası Güvenlik Müdürü Oleksandr Skomarovskiy, Güvenlik Müdür Yardımcısı ve Bilgi Güvenliği Müdürü Anton Kudin ile Ödeme Sistemleri Bilgi Güvenliği Teknolojileri Müdürü Serhiy Ivanyshyn'in aralarında bulunduğu heyetin Turkcell yetkililerinden bilgi aldığı belirtildi.

Açıklama metninde Turkcell Teknoloji Yönetimi ve Güvenlik Direktörü Feridun Aktaş'ın şu ifadelerine yer verildi: "Siber Güvenlik ve Operasyon Merkezlerimiz gerek altyapısı gerekse sunduğu çözümler ile yurt içi ve yurt dışındaki kurum ve kuruluşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bunun en son örneği ise Ukrayna Merkez Bankası'nın ziyareti oldu. Özel uzman ekipler ile 7/24 esasına göre çalışan merkezlerimiz şirketlerin ve kurumların yaşayacağı siber saldırılara karşı izleme yaparak, olası siber ataklar öncesinde gerekli önlemlerin alınmasını sağlıyor. Aynı zamanda Ukrayna, Belarus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki iştiraklerimize hizmet verdiğimiz bu merkezlerimiz ile özel şirketlerin yanı sıra kamu kurumlarına da destek veriyoruz."

Ukrayna Merkez Bankası Heyetinin daha sonra önde gelen dokuz bankanın ortaklığıyla kurulan Kredi Kayıt Bürosu'nun (KKB) ilgili bölümlerini de ziyaret ettiği aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.