SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’nın tahıl patronu Oleksiy Vadaturskiy Rus hava saldırısında öldü

Ukrayna’nın tahıl patronu Oleksiy Vadaturskiy Rus hava saldırısında öldü

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2022 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2022 05:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’nın tahıl patronu Oleksiy Vadaturskiy Rus hava saldırısında öldü

İşgalci Rus ordusu, Mıkolayiv'de Ukrayna tahıl patronu, ünlü iş adamı Oleksiy Vadaturskiy'i hedef aldı. Ukrayna'nın en varlıklı iş insanlarından olan ve tahıl ticaretiyle uğraşan, Nibulon'un sahibi Oleksiy Vadaturskiy ve eşi Raisa Vadaturskaya, pazar gecesi Rus ordusunun Mıkoloyiv’e düzenlediği hava saldırısı sonucunda hayatını kaybetti. Vadaturskiy'ın, Ukrayna tahıl koridorunun açılması konusunda büyük emekleri olmuştu.

Ukrayna’nın tahıl patronu Oleksiy Vadaturskiy Rus hava saldırısında öldü. Mıkolayiv Valisi Vitaliy Kim sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Vadaturskiy ve eşinin ölümünü doğrulayarak, tarım ve gemi inşa endüstrisinin gelişimine olan katkısının paha biçilemez olduğunu ifade etti ve Ukrayna'nın tahıl patronu Vadaturskiy'in vefatı hakkında bilgi verdi.

FSB'NİN ÖLÜM LİSTESİNDEYDİ: EVİNİN YATAK ODASINA FÜZE İSABET ETTİ!

Ukraynalı iş adamı aynı zamanda, "Ukrayna Kahramanı" madalyasının da sahibiydi. Edinilen bilgilere göre, Ukrayna'nın işgal edilmiş bölgelerinde yasa dışı faaliyet yürüten Rusya Güvenlik Servisi FSB'nin ölüm listesindeydi. Mıkolayiv'deki füze saldırılarından birisi, Ukraynalı tahıl patronunun, evinin yatak odasına yapıldı. Forbes dergisinin 2020 yılı değerlendirmesine göre, Vadaturskiy'ın malvarlığı 450 milyon dolara ulaşıyordu. Olayın Ukrayna limanlarından Rus ablukasının kalkması ve tahıl ticaretinin yeniden başlamasından kısa süre önce yaşanması dikkat çekti.

 “İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ VE PLANLANMIŞ BİR CİNAYET"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın danışmanı Mıhaylo Podolyak Vadaturskiy’in ölümünü “önceden tasarlanan bir cinayet" olarak nitelendirdi.

SALDIRININ ERTESİ GÜNÜ TÜRKİYE’Yİ ZİYARET EDECEKTİ

Öte yandan, Ukrayna basınında yer alan haberlere göre, Ukrayna tahıl patronunun öldürülmeden önce Türkiye’ye gitmek üzere hazırlık yaptığı öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.