SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosu’ndan siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasa tasarısına destek

Ukrayna Parlamentosu’ndan siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasa tasarısına destek

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2021 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2022 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosu’ndan siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasa tasarısına destek

Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada), siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasa tasarısını ilk okumada kabul etti. Yasa için 238 milletvekilli evet oyu kullandı.

Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada), bugün “Ukrayna’ya karşı yürütülen silahlı saldırı sonucunda kişisel özgürlüklerinden yoksun bırakıldığı gerçeği tespit edilen kişilerin ve onların ailelerinin sosyal ve yasal korunmasına dair” başlıklı yasa tasarısı ilk okumada kabul etti. Kabul edilen yasa tasarısı, işgalci devlet ve ona bağlı kurumlar tarafından Ukrayna bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü savundukları için alıkonulan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve kolluk kuvvetleri görevlilerini kapsıyor. Ayrıca yasa, işgalci devletin, Ukrayna’ya karşı yürüttüğü askeri saldırganlık sonucu alıkonulan ve 12 Ağustos 1949 tarihli Savaş Zamanında Sivillerin Korunmasına İlişkin Cenevre Sözleşmesi ile koruma altında alınan sivilleri de kapsama altına alıyor.

Yasa tasarısı, Ukrayna'ya karşı silahlı saldırı sonucunda kişisel özgürlükten yoksun bırakıldığı gerçeğini tespit etmek için özel bir komisyonun kurulmasını öngörüyor. Bununla birlikte yasa tasarısı, Ukrayna’ya karşı yürütülen silahlı saldırganlık sonucu alıkonulan kişilere ve ailelerine yıllık, tek seferlik devlet mali destekleri gibi bir takım sosyal güvenceler sağlıyor.

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, Ankara'da Kırım Haber Ajansına siyasi tutsakların korunmasına ilişkin yasa tasarısını değerlendirmişti:

https://www.youtube.com/watch?v=r5AdhJHdwAg&t=57s&ab_channel=QHA-Q%C4%B1r%C4%B1mHaberAjans%C4%B1
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.