SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosunda Kırımlı siyasi tutsaklara destek eylemi

Ukrayna Parlamentosunda Kırımlı siyasi tutsaklara destek eylemi

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2022 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2022 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosunda Kırımlı siyasi tutsaklara destek eylemi

Ukrayna Parlamentosunda Kırımlı siyasi tutsaklara destek eylemi yapıldı. Rusya’nın, çoğu Kırım Tatarı olmak üzere 120’den fazla Kırımlıyı siyasi nedenlerden ötürü alıkoyduğunu dile getiren Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, Ukrayna Parlamentosu kürsüsünde söz alarak Kırımlı siyasi tutsaklara destek verdi. Umerov, “Kıyiv veya başka bir yerde eylem düzenlerken siyasi tutsaklara onlar için mücadele ettiğimizi gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, bugün Ukrayna Parlamentosu Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Rusya tarafından yasa dışı olarak alıkonulan Ukrayna vatandaşı siyasi tutsaklara dikkat çekti. Umerov’un konuşmasından önce milletvekillerine siyasi tutsakların isimlerinin basıldığı tişörtler dağıtıldı. 

https://www.youtube.com/watch?v=Bk0qJmzLTUQ “EMİNİM Kİ, NARİMAN CELAL YAKIN ZAMANDA SERBEST BIRAKILACAKTIR”

Konuşmasında Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal’in esaretten gönderdiği ilk mektuplarından birinde Rusya ve rejimi konusunda hayallere kapılmadığını belirttiğini hatırlatan Umerov, “Ama eminim ki, onu ve 120 vatandaşımızı eve getirmek için çok çalıştığımıza inanıyor. Şu an Nariman Celal’in mücadelesini, daha önce meslektaşımız Ahtem Çiygöz’ün yasa dışı alıkonulduğu hücrede devam ettirmesi çok sembolik. Bugün Ahtem Çiygöz, burada ve uluslararası platformlarda Ukrayna, Kırım ve Kırım Tatarlarının çıkarlarını savunuyor. Eminim ki, yakın zamanda Nariman Celal’in sesi de, Kırım Tatar halkının hakları için verilen mücadelede yeniden yüksek sesle duyulacaktır.” dedi.

Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir SİYASİ TUTSAKLARA DESTEK EYLEMLER DAHA SIK YAPILMALI

Siyasi tutsaklara verilen her türlü desteğin çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Umerov, “Düşman tarafından baskı altında alıkonulan ve haber kaynaklarına ulaşamayan kişiler için Kıyiv’de veya başka bir yerde yapılan destek eylemi çok güçlü manevi destektir. Böylece unutulmadıklarını, onlar için mücadele ettiğimizi, tüm yasal ve diplomatik yollarla onları eve döndürmeye çalıştığımızı görüyorlar. Bugün düzenlediğimiz eylemlere benzer eylemlerin daha sık yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.