SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Rus tankerine el koydu

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2019 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2019 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Rus tankerine el koydu


Ukrayna deniz kuvvetleri, Odesa bölgesinde Tuna nehri üzerindeki İzmail limanında Rus bandıralı bir tankere el koydu.

Rus işgali altında Kırım’daki Kerç Boğazında, daha önce Ukrayna gemilerini geçişini engellemede kullanıldığı gerekçesiyle SBU (Ukrayna istihbaratı) ve Ukrayna Askeri savcılığı tarafından Rus bandıralı ve “Nika Spirit” adlı tankere el konuldu. Ukrayna donanmasının kontrolünde bulunan tankerdeki denizciler savcılık yetkilileri tarafından sorguya çekilirken, kolluk güçleri tarafından da tankerde arama yapıldığı öğrenildi.

O ANLAR BÖYLE KAYDA ALINDI https://www.youtube.com/watch?v=44c5Hj2kiNw&fbclid=IwAR2s9VG11nPY3GoMrCeP72UkMrhUL9hepRjMRfaDTHLUhHexz9vhvpB528M RUSYA, UKRAYNA'YA KARŞI KULLANMIŞTI

Edinilen bilgilere göz söz konusu tanker daha önce 25 Kasım 2018 tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım'daki Kerç Boğazından, Azak Denizi'ne geçmeye çalışan Ukrayna donanmasına yapılan engellemede kullanıldı. Söz konusu olayda Ukrayna'ya ait 3 gemiye el konulmuş ve 24 mürettebat derdest edilmişti.

Olayın gerçekleştiği tarihlerde adı "Neyma" olan tanker karaya oturtulmuş ve Ukrayna donanması gemilerin geçişi engellenmişti. Daha sonra 19 mart 2019 tarihinde Ukrayna Cumhurbaşkanı kararıyla geminin ait olduğu Yuvas Trans şirketine karşı 3 yıllık özel ekenomik kısıtlamalar ve diğer yaptırımlar uygulanmaya başlandı.

Ukrayna Askeri Savcılığı bu gerekçeyle adını "Nika Spirit" olarak değiştiren tankere Ukrayna'nın Odesa bölgesine bağlı İzmail limanında el koydu.

Rus gemisi Ukrayna gemisine saldırdı!
RUSYA AZAK DENİZİ’NE GİRMEYE ÇALIŞAN UKRAYNA GEMİLERİNE EL KOYMUŞTU

Rusya, Karadeniz’de Kerç Boğazı yakınlarında 25 Kasım 2018 tarihinde güya “karasularının ihlal edildiği” iddiasıyla Ukrayna Deniz Kuvvetlerine ait gemilere silahlı saldırı gerçekleştirdi.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, Kerç Boğazı açıklarındaki Rusya Federal Güvenlik Servisine (FSB) ait sınır güvenliği teknesinden Ukrayna savaş gemilerine ateş açıldığı bildirildi. Saldırıdan sonra Ukrayna’ya ait üç gemi Rus özel kuvvetleri tarafından ele geçirildi. Gemide bulunan 24 Ukraynalı asker esir alındı.

Daha sonra Kırım’ın sözde mahkemeleri, Ukraynalı askerler hakkında tutuklama kararı aldı. 30 Kasım 2018 tarihinde ise Ukraynalı askerler Moskova’daki  tutukevine sevk edildi. Ukrayna, Rusya tarafından esir alınan askerleri savaş esiri olarak kabul ettiğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.