SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlıyor

Ukrayna, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan ve Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından işgal edilen Donetsk ve Lugansk sakinleri için Rusya vatandaşlığı verilmesi sürecini kolaylaştıran kararı dolayısıyla Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2019 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlıyor
http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-disisleri-bakani-rusya-donbas-in-isgalinin-yeni-asamasina-gecti/24936/

Ukrayna,  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan ve Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından işgal edilen Donetsk ve Lugansk sakinleri için Rusya vatandaşlığı verilmesi sürecini kolaylaştıran kararı dolayısıyla Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada konuyla ilgili gelişmeleri, “Şu an Ukraynalı diplomatlar Rusya’ya (yönelik) yeni bir siyasi baskı dalgası oluşturulması ayrıca Rusya'ya karşı ek sektörel ve ekonomik Ukrayna yaptırımlarının hazırlanması konusunda aktif bir şekilde çalışıyorlar.” diye bildirdi.

http://qha.com.tr/haberler/bm-guvenlik-konseyindeki-avrupa-birligi-uyelerinden-rusya-ya-ortak-kinama/25564/

Yeni yaptırımların “Kremlin rejiminin temelini oluşturan insanları ve şirketleri” etkileyebileceğini belirten Klimkin, “Bazı yaratıcı fikirler var fakat onları şu an açıklamayacağım.” açıklamasında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Nisan 2019 tarihinde imzaladığı kararname ile, Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından işgal edilen Donetsk ve Lugansk sakinleri için Rusya vatandaşlığı verilmesi sürecini kolaylaştırmıştı.

http://qha.com.tr/haberler/rusya-donbas-ahalisi-icin-vatandaslik-surecini-kolaylastirdi/24861/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.