SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'ya saldıran Rusya'nın ciddi askeri ve sivil kayıpları var

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna'ya saldırısı sırasındaki kayıplarla ilgili CNN International, Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın ‘yüzlerce kaybımız var’ iddiasını aktardı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ciddi askeri ve sivil kayıpların olduğunu, Rus tarafın da kayıpları olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2022 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2022 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'ya saldıran Rusya'nın ciddi askeri ve sivil kayıpları var

Rusya Federasyonu'nun 24 Şubat 2022'de başlattığı Ukrayna'ya saldırı sırasındaki kayıplarla ilgili CNN International, Ukrayna İçişleri Bakanlığının "yüzlerce kaybımız var" bilgisini paylaştı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, ciddi askeri ve sivil kayıpların olduğunu, Rus tarafının da kayıpları olduğunu ifade etti.

Rusya’nın bu sabah erken saatlerde yalnızca askeri tesislere saldırdıklarını söylemelerine ve sivil nüfustan uzak durduklarında ısrar etmelerine rağmen, ABD merkezli CNN International, Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın "yüzlerce kaybımız var" iddiasını sayfasına taşıdı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar da bugün yaptığı basın toplantısında, Ukrayna tarafında ciddi askeri ve sivil kayıpların olduğunu ifade etti. Bodnar, "savaştayız" ifadelerini kullanırken, "Bu savaşı kazanacağız” dedi. Bodnar, Rus tarafından da kayıpların olduğunu açıkladı.

UKRAYNA: 50 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, 50 Rus askerinin öldürüldüğü iddia edilirken ülkenin doğusunda 6 Rus uçağının imha edildiği bildirildi. Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan savaştaki son duruma dair açıklama geldi. Açıklamada, 6 Rus uçağının vurulduğu bildirildi. Yine 4 tankın da imha edildiği belirtildi. Ukrayna'dan yapılan yeni açıklamada, 50 Rus askerinin de Ukrayna güçleri tarafından öldürüldüğü bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.