SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı ünlü sanatçılar İstanbul'da

Ukraynalı tanınmış yedi sanatçı İstanbul'da buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı ünlü sanatçılar İstanbul'da




Ukraynalı tanınmış yedi sanatçı İstanbul'da buluştu.



İstanbul’da ilk kez Ukrayna Başkonsolosluğunun desteğiyle, Halil İbrahim Çavuşoğlu başkanlığında DENKAR Türk şirketi ile ortaklaşa şekilde "Istanbul Artist Residency" etkinliği gerçekleştiriliyor. "Istanbul Artist Residency" adlı resim sergi ve atölyesinde sanatçılara tarihi ve renkleriyle dünyanın en görülesi şehirlerinden biri olan İstanbul'da 10 gün boyunca yaşama ve çalışma fırsatı sağlandı.





Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından projeye farklı stil ve tekniklerde çalışan 7 ünlü Ukraynalı sanatçı; Sergiy Savçenko, Liliya Studnytska, Denys Struk, Yuriy Koval, Andriy Roik, Olga Zaremba ve Yuriy Savter'in katıldığı bildirildi.



Projenin amacının sadece sanatçıların eserlerini İstanbul’da sergilemesi olmadığı, aynı zamanda sanatçılara kendi eserlerini bu şehirde yaratma olanağının sağlandığı ifade edildi.



10 günlük çalışmaların ardından sanatçıların eserlerini 26 Nisan - 2 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan Akaretler 39 fuarında sergileyecekleri duyuruldu. Serginin küratörlüğünü Polina Siomoçkina'nın yapacağı bildirildi.



Residence atölyesinin ziyaretçilere açık olduğu, isteyen herkesin sanatçıların kendi eserlerini yarattığı stüdyoyu ziyaret edebileceği belirtildi.



Atölye Adresi: Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Caddesi, No: 55, 34357 Beşiktaş/İstanbul, Türkiye.



https://www.facebook.com/CGUinIstanbul/posts/2932775090081025

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.