SON DAKİKA
Hava Durumu

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2019 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 99’uncu açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün törenlerle kutlanıyor.

Meclis’te düzenlenen törenler Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i ziyaret ederek mozoleye çelenk bıraktı ve Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Ardından Birinci Meclise geçilerek burada anma töreni gerçekleşitrildi.

TBMM ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI

TBMM Genel Kurulu ise özel gündemle saat 14.00’te toplandı.

İki aylık yerel seçim tatilinden sonra ilk kez Meclis’te bir araya gelen liderler, mecliste ilk defa bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da izlediği Genel Kurul'a, liderlerden ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi

Meclis Başkanı Şentop, akşam saatlerinde TBMM Tören Salonu’nda 23 Nisan özel resepsiyonu verecek.

LİDERLERİN 23 NİSAN MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşamaları için milletimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

"ÇOCUKLARIMIZA BIRAKACAĞIMIZ EN DEĞERLİ MİRAS…"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında şöyle dedi:
“Vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmasını sağlamak öncelikle milletin vekillerinden oluşan TBMM’nin görevidir. Öte yandan esaret ve işgal zincirlerini kıran, insanlarımızı özgürlüğe kavuşturan, milletin kanıyla, canıyla elde ettiği egemenliğin simgesi olan Meclisimizin kuruluş günü bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara ve yeni nesillere armağan edilmiştir. Bu armağan TBMM’nin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluğunun simgesidir. Dolayısıyla çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras, özgür ve adil bir Türkiye’dir."

'VATANIMIZIN TEMİNATI ÇOCUKLAR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 23 Nisan mesajında şunları söyledi:

“Gazi Meclisimizin 99’uncu kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugünlerde, İlk Meclis’in aziz anıları, muhterem emanetleri, Milli Mücadele’nin eşsiz hatıraları milli vicdanda mahfuz tutulup, milli birlik ve kardeşliğimizin daha da güçlenmesine katkı verecektir. Beklentimiz budur, mücadelemiz buna yöneliktir. Bu vesileyle bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten tebrik ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İlk Meclis’in tüm mebuslarını, kurucu kahramanları ve vatanımızın bekası için canlarını seve seve veren muhterem şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener resmi Twitter hesabından 23 Nisan paylaşımında bulundu.Akşener mesajında şöyle dedi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 99. kuruluş yıl dönümü ile 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyor; sevgi dolu kalpleri ve umutlu gözleriyle vatanımızın teminatı olan tüm çocuklarımızın bayramını tebrik ediyorum..”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.