SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Zaporijjya Nükleer Santrali'ne doğru yola çıktı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Zaporijjya Nükleer Santrali'ne doğru yola çıktı

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2022 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2022 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Zaporijjya Nükleer Santrali'ne doğru yola çıktı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) heyeti bugün Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'den Zaporijjya Nükleer Santrali'ne doğru hareket etti. Rafael Mariano Grossi öncülüğündeki heyet, Ukrayna'nın Energodar kentinde bulunan, Avrupa'nın en büyük nükleer santrali Zaporijjya Nükleer Santrali'nde incelemelerde bulunacak. Rus güçleri tarafından 4 Mart 2022'den bu yana işgal altında olan Zaporijjya Nükleer Santrali'nde olası sızıntı için önlemler alınıyor.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) heyeti bugün Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'den Zaporijjya'ya doğru yola çıktı. UAEA Heyeti Başkanı Rafael Mariano Grossi öncülüğündeki heyet, Zaporijjya Nükleer Santrali'ndeki olası tehlikeyi inceleyecek. UAEA Heyet Başkanı Grossi ise ziyaret öncesinde açıklamalarda bulundu. Grossi, "Bu operasyonlar çok karmaşık operasyonlar. Bir savaş bölgesine gidiyoruz. İşgal edilmiş topraklara gidiyoruz ve bu sadece Ruslardan değil, aynı zamanda Ukrayna'dan da açık garantiler gerektirir. Bunu sağlamayı başardık ve şimdi Zaporijjya Nükleer Santrali'ne doğru hareket ediyoruz" dedi.

Zaporijjya Nükleer Santrali, 4 Mart'ta Rusya'nın başlattığı savaş neticesinde Rus güçlerince kuşatılmıştı. Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olarak kaydedilen Zaporijjya Nükleer Santrali'nde, olası Rus saldırısına karşı önlemler alınıyor. Avrupa Birliği (AB) dün Nükleer Santrali'ne herhangi bir sızıntı olması durumunda radyasyon karşı potasyum iyodür tabletlerinden göndereceğini duyurmuştu.

ZAPORİJJYA NÜKLEER SANTRALİ KUŞATMA ALTINDA

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik savaş başlatan Rusya, Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olarak bilinen ve Ukrayna'nın Energodar kentinde bulunan Zaporijjya Nükleer Santrali'ni 4 Mart 2022'de kuşatmıştı. Santralin içinde bulunan Ukraynalı personelleri esir tutan Rus güçleri, o tarihten bu yana santrali askeri teçhizat ve malzeme depoluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.