SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2012 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2012 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Bundan sonra Türkiye'de okuyan uluslararası öğrencilerin her biri senede bir defa, kendilerinin belirleyeceği tarihte, bedeli Türkiye tarafından ödenmek kaydıyla, ülkelerine geliş gidiş yapabilecekler'' dedi. 
Haliç Kongre Merkezi'nde Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Toplulukları Başkanlığı'nca düzenlenen ''Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni''nde konuşan Bozdağ, mezun olan öğrencilerin sadece Türkiye'yi, Türkleri öğrenmediklerini, Türkiye'de öğrenim gören başka ülkelerden öğrencilerle buluşarak, o kültürlerle iletişim içine girme ve onların donanımlarından istifade etme imkanı da bulduklarını söyledi.
Bozdağ, gelecek dönemde bilim, sanat, siyaset gibi çeşitli alanlarda büyük başarılara imza atacak kişilerin çıkacağına inandığını vurgulayarak, ''Sizler başarılarınızla ailelerinizin, ülkelerinizin gururu oldunuz ama Türkiye de sizin başarılarınızla, sizin ürettiklerinizle bugün gurur duymaktadır. Bundan sonra yapacağınız her iyi şeyle de aileniz, ülkeniz kadar gurur duyacak ikinci bir ülkeniz var. O da Türkiye'dir'' diye konuştu.
Öğrencilere, ülkelerine döndüklerinde hem Türkiye ile hem de burada edindikleri arkadaşlarıyla ilişkilerini koparmama tavsiyesinde bulunan Bozdağ, bu ilişkilerin onlara ileride büyük güç katacağını ifade etti.
Bozdağ, ''Aranızda örgütlenmenizi, bir irtibat kuracak mekanizmayı oluşturmanızı özellikle rica ediyorum. Türkiye'de mezunlar dernekleri kuruluyor. Bunları yaygınlaştırmanızda ve irtibatları güçlendirmenizde büyük fayda var'' dedi.
Öğrencilerin buradaki öğrenimleri sırasında bazı sıkıntılar yaşadığını, ancak bunların yavaş yavaş çözüldüğünü anlatan Bozdağ, şunları kaydetti:
''Bundan sonra Türkiye'de okuyan uluslararası öğrencilerin her biri senede bir defa, kendilerinin belirleyeceği tarihte, bedeli Türkiye tarafından ödenmek kaydıyla, ülkelerine geliş gidiş yapabilecekler. Böylelikle aileleriyle ve ülkeleriyle ilişkilerini daha düzgün şekilde devam ettirme imkanı bulacaklar. Yeni dönemde, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini güçlendiren adımlar da attık. Sadece Kredi Yurtlar değil, onun dışında öğrencilerin kalmak istediği yerlerde kalmalarını temin edecek adımlar da atılıyor.''
 
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.