SON DAKİKA
Hava Durumu

UNICEF: Ukrayna'da ortalama günde 5 çocuk ölüyor

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2022 23:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2022 23:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
UNICEF: Ukrayna'da ortalama günde 5 çocuk ölüyor


Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, Rusya’nın başlattığı savaş nedeniyle Ukrayna’da savaşın başından bugüne kadar bine yakın çocuğun öldüğünü veya yaralandığını açıkladı.



Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Direktörü Catherine Russel, 22 Ağustos günü sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Rusya’nın açtığı savaş nedeniyle Ukrayna’da savaşın başından bugüne kadar bine yakın çocuğun hayatını kaybettiğini veya yaralandığını belirtti. Russel bu sayının günde ortalama 5'ten fazla çocuğun öldüğü veya yaralandığı anlamına geldiğini ifade etti.



GERÇEK SAYILAR DAHA YÜKSEK!

UNICEF Genel Direktörü Catherine Russel, "Bunlar sadece Birleşmiş Milletlerin doğrulayabildiği sayılar. Gerçek sayının çok daha yüksek olduğuna inanıyoruz. Çocuk kayıplarının çoğuna patlayıcı silahların kullanımı neden oldu" ifadelerini kullandı.



HER 10 OKULDAN 1'İ SAVAŞTA HASAR GÖRÜYOR

Rus ordusunun okullara yönelik saldırılarına ve çocukların eğitim haklarının elinden alındığına dikkat çeken UNICEF, her 10 okuldan 1'inin savaşta hasar gördüğünü veya yıkıldığını ifade ediyor.







En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.