SON DAKİKA
Hava Durumu

Venezuela'da muhalifler yeniden sokağa iniyor

Aylardır büyük bir siyasi karışıklık yaşayan Venezuela'da muhalif kesimler yeniden sokağa çıkma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 21:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Venezuela'da muhalifler yeniden sokağa iniyor

Aylardır büyük bir siyasi karışıklık yaşayan Venezuela'da muhalif kesimler yeniden sokağa çıkma kararı aldı.

ABD başta olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesinin desteğini alan muhalif Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetini devirmek için takip edecekleri yol haritasını sosyal medya hesabından paylaştı. 

Bağlı olduğu parti Voluntad Popular’ın (VP) ev hapsindeki lideri Leopoldo Lopez’le başkent Caracas'taki La Carlota Hava Üssü'nün karşısındaki Altamira Köprüsü'nde denediği askeri ve sivil kalkışmaya işaret eden Guaido, attıkları adımların geri dönüşünün olmadığını belirtti.

http://qha.com.tr/haberler/abd-venezuela-ya-mudahaleye-hazir-oldugunu-acikladi/28144/ 10 BİNLERCE VENEZUELALI BREZİLYA’YA GEÇTİ

Brezilya ordusunun açıklamasına göre, ülkenin kuzeyindeki Roraima eyaletindeki bir kontrol noktasında, 30 Nisan 2019 ve 1 Mayıs 2019 tarihlerinde toplam bin 418 Venezuelalı kayıt yaptırdı.

Öte yandan, Brezilya'daki Birleşmiş Milletler ofisi ise ülke polisinden edinilen rakamların, şubat ayında ülkeye günde ortalama 474 Venezuelalının giriş yaptığını ortaya koyduğunu açıkladı.

21 ŞUBAT 2019'DAN BERİ SINIRLAR KAPALI

Maduro hükümeti, 21 Şubat 2019'da Brezilya sınırını kapatmıştı. Venezuelalı göçmenlerin Brezilya'ya geçmek için alternatif güzergahlar bulduğu düşünülüyor.

Venezuela'da 3-4 yıldır devam eden ekonomik kriz ve siyasi çatışmalar nedeniyle binlerce kişi, komşu ülkeler Kolombiya ve Brezilya'ya göç ediyor.

http://qha.com.tr/haberler/venezuela-nin-ankara-buyukelciliginden-darbe-girisimi-aciklamasi/27592/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.