SON DAKİKA
Hava Durumu

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange gözaltında

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2019 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Wikileaks'in kurucusu Julian Assange gözaltında

2012 yılından bu yana Londra'daki Ekvador Büyükelçiliğinde yaşayan, ABD Dışişleri Bakanlığının çok sayıda yazışması ve çeşitli ülkelerden politikacı, iş adamı gibi isimlerin belgelerini kurduğu Wikileaks sitesinden ifşa eden Julian Assange tutuklandı.

Ekvador'a iltica başvurusu nedeniyle yaklaşık 7 senedir Birleşik Krallık'ın Ekvator Büyükelçiliğinde bulunan Assange hakkında, Birleşik Krallık yetkilileri, konu ile ilgili yaptıkları açıklamada Assange'ı gözaltına almak için Ekvador yetkilileri tarafından davet edildiklerini açıkladı.

ASSANGE: İNGİLTERE'NİN EGEMENLİĞİ YOK!

Julian Assange'ın Ekvador Büyükelçilik binasından polisler tarafından zorla çıkarıldığı görüldü. Wikileaks'ın kurucusunun binayı terk ederken, "İngiltere'nin egemenliği yok" diyerek bağırması dikkat çekti.

İddialara göre, Ekvador'da yaşanan iktidar değişikliğinin ardından Assange ile Ekvadorlu yetkililer arasındaki anlaşmazlık yaşandı. Ve Julian Assange'ın iltica talebi ortadan kalktı ve tutukluluk süreci gelişti. Şu an, Wikileaks'ın kurucusunun Londra polisince sorguda olduğu öğrenildi.

Assange, Haziran 2012'den beri hiç dışarı çıkmadan elçiliğin bir odasında yaşıyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.