SON DAKİKA
Hava Durumu

Yerli aşı Turkovac acil kullanım onayı aldı

Turkovac'a acil kullanım onayı verildi, seri üretim başladı. Önümüzdeki haftadan itibaren kullanımı başlayacak

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2021 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2021 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yerli aşı Turkovac acil kullanım onayı aldı

Türkiye'nin geliştirdiği yerli aşı Turkovac'a acil kullanım onayı verildi ve seri üretim başlandı. Turkovac aşısının, gelen haftadan itibaren kullanımı başlayacak.

Turkovac aşısının acil kullanım izninin çıkışı ve seri üretime başlanması Şanlıurfa'da gerçekleşen tören ile duyuruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "10 gün içerisinde kullanıma geçeceğiz" dedi.

Şanlıurfa'da gerçekleşen Turkovac aşısının acil kullanım izninin çıkışı ve seri üretime başlanması törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans yöntemi ile katılım sağladı. Erdoğan konuşmasında, "Turkovac'ın üretimiyle birlikte tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Turkovac aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Gelecek hafta sonundan itibaren, 10 gün içinde yıl bitmeden başta şehir hastanelerimiz olmak üzere kullanıma geçeceğiz" şeklinde konuştu.

TURKOVAC NE ZAMAN KULLANILMAYA BAŞLANACAK?

Sağlık Bakanı Koca, "Gelecek hafta sonundan itibaren, 10 gün içinde yıl bitmeden başta şehir hastanelerimiz olmak üzere kullanıma geçeceğiz" diyerek aşının önümüzdeki haftadan itibaren kullanımına başlanılacağını duyurmuş oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.