SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan'da seçilen 3 Türk milletvekili yemin töreni sonrası görevlerine başladı

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2019 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yunanistan'da seçilen 3 Türk milletvekili yemin töreni sonrası görevlerine başladı

Yunanistan'da 7 Temmuz 2019'da yapılan seçimlerden sonra oluşan 300 sandalyeli yeni parlamentonun üyeleri yemin ederek göreve başladı. Batı Trakya Türklerinin seçtiği milletvekilleri İlhan Ahmet, Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran da Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti.

Yunanistan'da 7 Temmuz'da yapılan erken seçimle oluşan 300 sandalyeli yeni parlamentonun milletvekilleri yemin ederek görevlerine başladı. Meclis'te ilk olarak Atina Başpiskoposu İeronimos'un yönettiği dini ayin gerçekleştirildi. Daha sonra milletvekillerinin tercihlerine göre siyasi, Ortodoks Hristiyan ya da İslami yemin töreni yapıldı.

Batı Trakya Türk azınlığına mensup Rodop'tan seçilen KINAL üyesi İlhan Ahmet, İskeçe'den seçilen SYRIZA'lı Hüseyin Zeybek ve yine KINAL’den Burhan Baran da Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti.

Ülkedeki erken seçimde meclise girme hakkı kazanan 6 partiden Yeni Demokrasi (ND) 158, SYRIZA 86, KINAL 22, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) 15 ve ilk kez meclise giren Yunan Çözümü 10, MERA 25 ise 9 milletvekili çıkarmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.