SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan'daki fırtınadan Batı Trakya bölgesi de etkilendi

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yunanistan'daki fırtınadan Batı Trakya bölgesi de etkilendi

Yunanistan bu hafta içerisinde fırtına ve sel felaketleri ile sarsıldı. Selanik'in güneyindeki Haldiki bölgesinde 7 turist hayatını kaybederken, Batı Trakya da fırtınadan etkilendi.

İskeçe, Gümülcine ve Dedeağaç kentlerinde Çarşamba akşam saatlerinden itibaren şiddetli fırtına, dolu ve sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Dolu ve sağanağın ardından, Gümülcine'nin Yassıköy'ünde ve Dedeağaç (Evros) ilindeki Musaköy ve civar köylerinde sel baskınları meydana geldi.

Sel suları bazı araçları sürüklerken, cadde ve sokakları göle çevirdi. Millet Gazetesinin haberine göre, köyde yaşayanlar ev ve iş yerlerine sığınarak selden kurtulmaya çalıştı. Fırtına ve dolu nedeniyle bölgede çok sayıda ev ve araçların camları kırıldı, ağaçlar devrildi. Ekili alanlar suyla kaplanırken, dolu ürünlere büyük zarar verdi. Batı Trakyalı Türkler, yetkililere başvurup, hasar tespiti yapılmasını istedi.

Yeni seçilen Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin ise, Yassıköy ve yaka bölgesinin diğer köylerinde meydana gelen doğal afetler sonrası Yassıköy bölgesinin mutlaka olağanüstü hal bölgesi olarak ilan edilmesi gerektiğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.