SON DAKİKA
Hava Durumu

10. TÜRKSOY Fotografçılar Buluşması son buldu

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2013 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2013 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
10. TÜRKSOY Fotografçılar Buluşması son buldu

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı işbirliği ile 2-12 Eylül 2013 tarihleri arasında "10. TÜRKSOY Fotoğrafçılar Buluşması” gerçekleştirildi.

TÜRKSOY’un 20. yılına ithaf edilen Azerbaycan’da gerçekleştirilen buluşmaya bu yıl Kazakistan’dan Damir OTEGEN, Kırgızistan’dan Kamila ESEN, Aidai ABDIAŞIMOVA, Alimjan JOROBAEV, Özbekistan’dan Hüsniddin ATOYEV, Türkiye’den Sema ÖZEVİN, İsmail HAYKIR, Nesrin SÖYKEMEZ, Tataristan’dan (R.F.) Rafis ZAKİROV, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Giray KARAHASAN, Mehmet GÖKYİGİT, Gagavuz Yeri’nden (Moldova) Sergey BORDIAN, Kırım’dan (Ukrayna) Nara NARİMANOVA, Azerbaycan’dan Sevinc ASLANOVA, Müşfiq MEHDIYEV, Zaur MİRZOYEV, Rauf UMUD, Zemfira Mahmudova ve Araz ADİLOĞLU katılım gösterdi.

Fotoğraf sanatçıları 2 gün boyunca Bakü ve civarında, daha sonra dört gruba bölünerek Azerbaycan’ın kuzey, kuzey-batı, batı ve güney bölgelerinde güzel çalışmalar yaptı. Çalışmaların yekûnu olarak 11 Eylül 2013 tarihinde Bakü’de bulunan "1969” Galerisinde seçme resimlerden oluşan bir fotoğraf sergisi açıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Adalet Veliyev, konuşmasında "burada yer alan eserler Türk dünyasından gelen fotoğrafçıların 10 gün süresince çektikleri fotoğrafların sadece küçük bir bölümü. Bu eserlerle birlikte buluşmaya katılan fotoğrafçılarımızın Azerbaycan’la ilgili hatıraları yıllarca yaşayacak. Zaman gelecek onların yaptıkları resimler arşive dönüşecek ve gelecek nesiller Azerbaycan’ı öğrenmek için bu fotograflara müracaat edecekler” demiştir.

Sergi açılışı sırasında TÜRKSOY adına konuşma yapan KKTC Ülke Temsilcisi Güler Fedai teşkilat hakkında bilgi vererek bu buluşmanın hem TÜRKSOY’un 20. Yılına hem de Fotoğrafçılar Buluşmasının 10.’suna tesadüf ettiğini hatırlatarak bu anlamlı etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese ve en nihayetinde sergide yer alan fotoğrafları görmeye gelen sanatseverlere teşekkürlerini sundu.

Açılış sırasında söz alan bir başka isim ise, Azerbaycan Fotoğrafçılar Birliği Başkanı Mirnaib Hasanoğlu oldu. Hasanoğlu, geleneksel olarak düzenlenen TÜRKSOY Fotoğrafçılar Buluşmasının Türk dili konuşan ülkelerin fotoğraf sanatçılarının bir araya gelmesi ve onların yaratıcılık alışverişinde bulunmaları acısından çok önemli olduğunun altını çizmiştir.

10. TÜRKSOYFotoğrafçılar Buluşması katılımcılarına, günün anısına TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un ve Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfes Garayev’in imzaladığı Katılım Belgeleri ve hediyeler takdim edildi.

TÜRKSOY’un 20. Kuruluş yılı kapsamında Azerbaycan’da düzenlenen "10. TÜRKSOY Fotoğrafçılar Buluşması”nda çekilen fotoğraflar önümüzdeki günlerde TÜRKSOY Genel Sekreterliği tarafından hazırlanacak Foto albümle ölümsüzleştirilecektir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.