SON DAKİKA
Hava Durumu

“1944 şarkısı Kırım Tatarlarının en iyi iletişim kampanyası”

Ukrayna Enformasyon Politika Bakanı Danışmanı, Camala’nın “1944” şarkısı ile Eurovision yarışmasına katılmasının, Avrupa’nın Kırım’ın köklü halkı ile tanışması için en iyi iletişim kampanyası olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“1944 şarkısı Kırım Tatarlarının en iyi iletişim kampanyası”

Ukrayna Enformasyon Politika Bakanı’nın Kırım’dan Sorumlu Danışmanı Emine Ceppar, Camala’nın “1944” şarkısı ile Eurovision yarışmasına katılmasının, Avrupa’nın Kırım’ın köklü halkı ile tanışması için en iyi iletişim kampanyası olduğunu söyledi.
 
Kiev’de 6 Nisan tarihinde Kırım Tatar sanatçı Camala’nın yabancı gazeteciler ile yaptığı görüşmede konuşan Emine Ceppar, “Yarışmanın dinleyici sayısı Avrupa genelinde yarım milyar kişiye kadar ulaşıyor. Kırım Tatar halkının tarihini konu alan şarkının sahnede söylenmesi, birçok kişinin Kırım Tatarları hakkında bilgi edineceğinin garantisi. Bu ise dünya çapında Kırım Tatarlarının en iyi iletişim kampanyası” diye kaydetti.
 
“1944” şarkısının siyasi bir şarkı olmadığını belirten Kırım Tatar kökenli Ukraynalı sanatçı Camala, “Bu şarkı çok kişisel. Bu, ailemin hikayesi. Şarkımda siyasi hiçbir şey yok. Şarkı hatıra hakkındadır. Gelecekte sürgün gibi facialardan kaçınmak için insanların, düşünmesi ve unutmamasını istiyorum. “1944” şarkısını söylediğim her sefer acıyı hissediyorum, çünkü bu ailemin ve halkımın acısını anlatan şarkı” diye vurguladı.
 
Daha önce Camala neredeyse iki yıldır Kırım’a gitmediğini anlatmıştı. Camala, “’Yeni iktidarın’ adımı kendi amaçlar doğrultusunda kullanmaması için oraya gitmiyorum. Bunu provoke etmek istemiyorum, onun için oraya gitmiyorum. Ama gitmek çok istiyorum. Aynı zamanda ise gitmekten çok korkuyorum” diye konuştu.
 
Kırım Tatar kökenli Ukraynalı şarkıcı Camala, 21 Şubat günü düzenlenen Eurovision 2016 şarkı yarışmasının Ukrayna'daki elemelerinin finalinde en çok oy alarak Eurovision 2016'da Ukrayna'yı temsil etme hakkını elde etti. Camala, yarışmaya 1944 Kırım Tatar sürgününü konu alan "1944" adlı şarkıyla katıldı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.