SON DAKİKA
Hava Durumu

Akmescit'te ilk Kırım Tatar Sanat Merkezi faaliyete geçti

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2012 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2012 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Akmescit'te ilk Kırım Tatar Sanat Merkezi faaliyete geçti
Akmescit'te ilk Kırım Tatar Sanat Merkezi açıldı.

17 Aralık'ta yapılan açılış törenine; Kırım Kültür Bakanı Alyona Plakida, Bahçesaray Valisi İlmi Ümerov, Kırım Kültür Bakanı Yardımcısı Arina Novoselskaya ve çok sayıda konuk katıldı.

Program kapsamında konukların beğenisine belli Kırım Tatar fotoğraf sanatçısı Şevket Suleymano'un sergisi sunuldu.

Merkez binası, belli Kırım Tatar çömlekçi Rustem Skibin'in eserleri ve eski Kırım Tatar eşyalarıyla ünlü kıyafet tasarımcısı, ressam Mayre Lümanova tarafından donatıldı.

Açılış programının sunuculuğunu yapan “Kırım” topluluğunun yönetmeni, Ukrayna ve Tataristan Halk Sanatçısı Server Kakura, konuklara teşekkürlerini bildirerek Sanat Merkezinin nasıl kurulduğunu anlattı.

Kakura, “Sanat Merkezimizin açılışı bizim için büyük bayram. Küçük olmasına rağmen o, samimi ve sıcak. Halkın, seyircilerin yanında olmak bizim için çok önemli. Burada diyalog, soru-cevap şeklinde çalışacağız. Merkezde sadece Kırım topluluğunun gösterileri değil, burada yetenekli insanlarımız sahne alacak” dedi.

Açılış sırasında seyircilerin dikkatine, merhum ses sanatçısı, Kırım Otonom Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti ve Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Halk Sanatçısı Sabriye Erecepova’nın doğumunun 100. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan “Sabriye, halkımızın sönmez yıldızı” adlı program takdim edildi.

Açılışta Ukrayna Halk Sanatçısı Zarema Hanum'un, Kırım topluluğu solistleri Yunus Kakura ve Asiye Saale, Kırım Halk Sanatçısı Dilaver Osmanov sahne aldılar.

Sanat Merkezi kurucularından Halil Halilov, söz konusu etkinliğin, merkezde yapılacak etkinliklerin ilki olduğunu belirterek, “Projenin amacı, kabiliyetli insanlara yeteneklerini gösterme ve yeni şeyler sunma imkanı sağlamak. Bunlar, şahsi sergiler, gösteriler, sunumlar, konserler, tiyatro oyunları ve seminerler olabilir. Kısacası, işbirliğine hazırız ve ilginç, standart dışı tekliflere açığız. Eminim böyle teklifler çok olur” şeklinde konuştu.

Büyük ilgi çeken etkinliğin sonunda konuklar, merkezle ilgili kendi teklif ve dileklerini içeren anket doldurdular, sanatçıyla birebir görüşerek şükranlarını bildirme imkanını da buldular.

Evelina İlyasova, Elmas Kaplan

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.