SON DAKİKA
Hava Durumu

Akmescit’te Otuz köyünü anlatan kitap tanıtıldı (FOTO)

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2011 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2011 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Akmescit’te Otuz köyünü anlatan kitap tanıtıldı (FOTO)
AKMESCİT/SİMFEROPİL, 01.11.2011 (QHA) – Akmescit’te bulunan Kırım Tatar Sanat Müzesinde Sudak bölgesi Otuz köyünün tarihi ile bu köyün halkını anlatan “Candan Sevdiğim Otuz” (Candan Sevgen Otuz) adlı kitap tanıtıldı. 31 Ekimde yapılan tanıtıma kitabın yazarları Ediye Muslimova ve Vade Kazakova katıldı. Kitabin bir diğer eş yazarı Nuri Emirveliyev, programa katılamadı.
Kitap, bu yıl Akmescit’te bulunan “Tezis” yayınevinde 500 adet tirajla basıldı. Tanıtım sırasında Kırım Tatar koleksiyoncu Nizami İbraimov’un Kırım Tatar Sanat Müzesine verdiği 1927 yılında çekilen Otuz köyü hakkında belgesel gösterildi. Programda, ATR Televizyonunun hazırladığı ve Otuz köyünü anlatan  belgesel gösterildi.
Programa katılan Kırım Tatar Milli Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Refat Çubarov, kitabın basıldığından dolayı yazarları tebrik etti ve KTMM adına çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Çubarov, kendi tarihini bilmeyen bir insan için hayatından istediğine ulaşmasının zor olduğunu belirtti.
Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi (KMPÜ) Kırım Tatar ve Türk Dili Bölümü öğretim üyeleri Dr. Leniyar Selimova ve Ahtem Celilov, bu kitabın değerli bir tarihi kaynak olduğunu belirttiler. Selimova ve Celilov’un verdiği bilgiye göre bu tür kitaplar, KMPÜ’de “Tuvgan Yurt” (Ana Vatan) adlı bir yöre bilimi dersinin açıldıktan sonra ders kitapları olarak kullanılacak.    
Yazarları, kıtabın basılmasından dolayı Kırım Özerk Cumhuryeti Enformasyon Komitesi Başkan 1. Yardımcısı Şevket Memetov, Kırım Tatar dil bilimcisi Seyran Üseyinov tebrik ettiler. Kırım Tatar Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosu aktrisi Niyara Yunusova, Kırım Tatar türküsünü söyledi.
Mavile Abkerimova-Osman Bayramaliyev
 


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.