SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara'da Gülizar Bekir ile sıcacık bir akşam

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2012 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2012 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ankara'da Gülizar Bekir ile sıcacık bir akşam
Hamamönü Kabakçı Konağı’nda Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi’nin artık gelenekselleşen müzik akşamlarından birisi daha yaşandı. 6 Aralık 2012 Perşembe akşamı Kabakçı Konağı’nı Gülizar Bekir’in muhteşem sesi ve yorumu çınlattı. Soğuk bir Ankara akşamında salon konukların ve değerli sanatçının yüreğinden yayılan sevgiyle ısındı.

Kırım’ın bu değerli sesi sadece Kırım tatar yırlarına ses vermekle kalmadı. Pek çok yırın hikayesini anlatıp hoş sohbeti ile geceye renk kattı. Gülizar hanım ayrıca Sabriye Erecepova’nın doğumunun yüz yılına bağışlanan konserlerden söz ederek anılarını konuklarla paylaştı. Daha sonra seslendirdiği Sabriye Erecepova’nın sesinden tanınan “Mecbur Oldum” ile birlikte Sabriye hanımın ölümünden sonra anısına yazılan “Sönmez Yıkılmaz Abide” yırları büyük beğeni topladı. Sunuculuğunu Dernek Genel Sekreteri Oya Deniz Çongar’ın yaptığı bu sıcak akşamda Meryem Kadirova’nın ustalıkla icra ettiği “Emir Celal” ve “Tım Tım” oyunları izleyenleri büyüledi.

Kabakçı Konağı’na gelen konuklar bu güzel gecenin sonunda salondan ayrılırlarken Gülizar Bekir’in müzik eşliği olmadan yaklaşık iki saat boyunca icra ettiği birbirinden güzel yırları dinlemeye doyamadıklarını dile getiriyorlardı. Gerçekten de konukları büyüleyen bu küçük konserin tadı damaklarda kaldı. Konuklarla Ocak ayında yeni bir konser akşamında buluşmak üzere vedalaşıldı.
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.