SON DAKİKA
Hava Durumu

Askeri bandolar Uluslararası ''Savaş ve Barış'' Festivali'nde buluştu (FOTO,VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2012 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2012 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Askeri bandolar Uluslararası ''Savaş ve Barış'' Festivali'nde buluştu (FOTO,VİDEO)
Türkiye, Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere çeşitli ülkelerin bandoları, 15-17 Haziran tarihinde gerçekleştirilen 3. Sivastopol Military Tattoo Askeri Bandolar Festivalinde buluştu. 
Şehir Günü dolayısıyla yapılan festivale Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Komutanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Orkestrası, Rusya Karadeniz Filosu 34. Askeri Bandosu, Fransa, Almanya, Cezayir ve Polonya askeri bandoları katıldı.
Festivalin açılış töreni 15 Haziran saat 16.30’da Gravskaya Pristan’da (Graf İskelesi) yapıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyük Elçisi Mehmet Samsar, “Bu festivalde Türkiye adına bulunan bando takımı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük orkestrasıdır. Ama Türkiyede askeri bandoların tarihi Mehter takımına kadar dayanır, Osmanlı zamanındaki Mehter takımı bir nevi dünyadaki ilk askeri bandosudur. TSK Bandosu’da mehter takımının devamı olarak kurulmuştur ve köklü bir geçmişe sahiptir. Bu festivalin 3’üncüsü düzenleniyor ve bura bulunmaktan mutluluk duyuyorum, akşam yapılacak konserinde güzel olacağını umuyorum.” dedi.
Açılışın ardından bandolar, saat 17.30’da Yekaterina Parkı’nda gösteri yürüyüşü için dizilip saat 18.00’de Nahimov Meydanı’ndan yürüyüşe başladılar.
Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Yardımcı Şefi Kıvanç Tepe yaptığı açıklamada, “TSK Armoni Mızıkası olarak 3’üncüsü yapılan Savaş ve Barış festivaline ilk defa katılıyoruz. Böyle tarihi bir kentte böyle bir festivalin yapılması bence çok anlamlı. Armoni mızıkası olarak burada ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Burada üç görev icra edicez ve iki konser verecez, evrensel dünya literatüründen eserler ile aynı zamanda Türk bestecilerinin eserlerini seslendireceğiz ve bunun yanında bir tane koreografi göstermiz olacak. Bu tarz festivallerin dünya barışı ve kültürüne çok büyük katkısının olduğunu düşünüyorum, ayrıca katılan ülkeler kendi kültürlerini tanıtma fırsatını yakalamış oluyorlar. TSK Armoni Mızıkası olarak böyle bir festivalde yer almaktan çok mutluyuz. Ukraynadaki yetkilere ve festivali düzenleyenlere teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.
Ana cadde üzerindeki gösterinin ardından, saat 20.30’da Hersones antik tiyatrosunda Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Komutanlığı verdiği konser ile izleyenleri büyüledi.

Bilge Gökay Özkan
 
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.