SON DAKİKA
Hava Durumu

Avusturya'da "Türk-Ukrayna Edebiyat ve Müzik Akşamı" etkinliği

Başkent Viyana'da "Türk-Ukrayna Edebiyat ve Müzik Akşamı" etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2017 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avusturya'da "Türk-Ukrayna Edebiyat ve Müzik Akşamı" etkinliği

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, 6 Ekim tarihinde, "Türk-Ukrayna Edebiyat ve Müzik Akşamı" etkinliği düzenlendi. Viyana Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Ukrayna'nın Viyana Büyükelçiliği Kültür Ataşeliğinin, ortak çalışmalarıyla Kafe Museum'da bir edebiyat ve müzik akşamı gerçekleştirildi. Çok sayıda sanatseverin katıldığı etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü.

Etkinlik kapsamında Kiev ve İstanbul ile ilgili iki dildeki edebi eserler, katılımcıların beğenisine sunuldu. Etkinliğin amacı hakkında konuşan yetkililer, Avrupa Birliği Uluslararası Kültür Merkezleri (EUNIC) kapsamında her yıl düzenlenen kültür akşamları etkinliğinde bu yıl, Ukrayna ve Türkiye'nin iki önemli şehrini edebiyat ve müzikle anlatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Etkinlikte, Ukraynalı ressam Oleksa Hryshchenko'nun kaleme aldığı İstanbul anıları ve Türk edebiyatçı Mine Urgan'ın Kiev'le ilgili gözlemlerinin aktarılmasının yanı sıra, ünlü şair Nazım Hikmet'in "Şevçenko'nun Kalemi" adlı şiiri okundu. Türk musiki grubu ve Ukraynalı müzisyenler de kendi halklarına ait eserleri seslendirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.