SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçesaray’da Alma Çatışması canlandırılacak

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2012 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2012 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bahçesaray’da Alma Çatışması canlandırılacak
Bahçesaray bölgesinde Köyünde Kırım Savaşı sırasında 8 (20) Eylül 1854’te Osmanlılar, İngiltere ve Fransa’nın oluşturduğu müttefik güçleri ile Rusya arasında yapılan Alma Çatışması canlandırılacak.

Bahçesaray Valiliği Sayfiye ve Turizm Bölümü Başkanı Nikolay Bir, 29 Eylülde yapılacak oyuna Ukrayna, Rusya, İngiltere ve Fransa’da bulunan tarih kulüplerine üye olan yaklaşık 150 kişi katılacağını söyledi.

Bir, “Bu etkinlik, yurt dışından Bahçesaray’a ve Kırım’a turistleri çektiği için büyük önem taşıyor. Bu çatışmanın canlandırılmasına İngiltere, Fransa, Türkiye’den misafirler seve seve geliyorlar, çünkü onlar bu çatışmayı, kendi ordularının Rusya’ya karşı zafer kazandığı tek olay olarak algılıyorlar.”dedi.

Kırım Parlamentosunun verdiği bilgiye göre parlamentoda Sergey Doniç Başkanlığında canlandırmadan sorumlu organizasyon komitesi kuruldu. Doniç, “Kırım Parlamentosu ve Kırım Hükümeti, çatışmanın canlandırılmasına büyük önem veriyor, çünkü bu bizim tarihimizdir. Tarih olmadan gelecek olmaz.” dedi. Doniç, Alma Çatışmasının gerçekleştirildiği alanda bulunan küçük kilisenin duvarına, çatışmaya katılan tüm askeri birliklerin işaretli olduğu levhanın kurulacağını söyledi. Aynı zamanda “Alma Atışmaları” konulu konferans yapılacak, Kırım Savaşına ve ölen askerlere adanan “Military Kırım” adlı özel dergi basılacak.


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.