SON DAKİKA
Hava Durumu

Booking turistlere Rus propagandası sunmaktan vazgeçti

Booking.com, sitesindeki bilgileri uluslararası normlar ve Ukrayna yasalarına uygun hale getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2017 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2017 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Booking turistlere Rus propagandası sunmaktan vazgeçti

Online otel rezervasyon portalı Booking.com, Kırım’ın işgalinden sonra faaliyetlerine Ukrayna’nın ana kısmında devam eden Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı’na, sitelerinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Ukrayna’ya ait olduğunun belirtildiğini bildirdi.
 
Konuyla ilgili açıklamada Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, “Booking.com şirketi Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı’nı sitelerindeki bilgileri düzelttiği konusunda bilgilendirdi. Şimdi Booking.com sitesinde Kırım’da herhangi bir tesis seçildiğinde, tesis ile ilgili bilgilerin ardından tesisin Ukrayna’da bulunduğu belirtiliyor” diye kaydetti.

Ayrıca Booking.com’un turistlerin Ukrayna’nın işgal edilen bölgesine seyahatleri ile ilgili Avrupa Birliği yaptırımlarını yerine getirmek için de tedbirde bulunduğunu bildiren Lutsenko, “Bunun dışında Booking.com şirketi savcılığın diğer eleştirilerini de dikkate aldı ve sitesinin turistik amaçla Kırım’ın ziyaret edilmesi için kullanılmasını önlemek amacıyla Avrupa Birliği’nin yaptırımlarının yerine getirilmesi yönünde ek açıklamalarda bulunduğunu bildirdi” dedi.
 
2016 yılının Aralık ayında Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, Hollanda merkezli booking.com şirketine karşı dava açtı. Şirketin verdiği hizmetlerin Ukrayna hukukunu ve uluslararası hukuku ihlal ettiği, ayrıca şirketin turistlerin işgal edilen bölgeleri yasa dışı şekilde ziyaret etmesine yardımcı olduğu ileri sürüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.